Вхід | Реєстрація

І плине музики ріка...

І плине музики ріка...
У нашому житті небагато свят. Ні, не в календарі — у душі. І тим ціннішою є традиція, яку кілька років тому започаткувала і якій не зраджує Лариса Валентинівна Вершиніна (на знімку). Її творчі вечори набувають все більшої ваги в культурному житті музичної школи та нашого міста.
Концертна зала музичної школи імені А. П. Коломійця, яка 10 березня гостинно відчинила двері для бажаючих потрапити на творчий вечір Лариси Валентинівни, виявилася замалою. Та це й не дивно, коли дізнаєшся, скільки друзів та шанувальників таланту музиканта має ця чарівна жінка.
«Музика надихає увесь світ і надає душі крила», - такого висновку дійшов Платон, і в цьому мали змогу пересвідчитися ті, кому таки пощастило знайти місце у переповненій залі музичної школи того дня.
Людмила Шумейко, постійна ведуча концертів, перетворила свято на сімейний затишний відпочинок. Адже всі присутні відчули себе причетними до цього прекрасного дійства. Тендітні руки дивовижної жінки, талановитого музиканта, творчого вчителя - Лариси Вершиніної, торкаючись клавіш роялю, підкоряли серця слухачів, заворожуючи різнобарвними мелодіями.
Участь у святковому концерті взяли й учні, і викладачі музичної школи, справжні друзі Лариси Валентинівни: Т. В. Кравченко, Ю. А. Величко, Т. Г. Туголукова, О. В. Бадьон, Л. С. Шевченко, І. І. Дудник, Ярослава Осадча, Андрій Дерій, Олександр Величко. Чарівний голос Тетяни Василівни Кравченко, виступ ансамблю «Елегія» у складі Лариси Вершиніної, Тетяни Туголукової та Юлії Величко, додали ліризму та весняного сонячного настрою. Програма була настільки насиченою та різноманітною, що за власними емоціями було не встигнути. Та, мабуть, так і має бути. Адже музика повинна висікати вогонь із душі людської...
Лариса Валентинівна була вдячна всім, хто допоміг створити чудове свято: і тим, хто був поруч на сцені, і тим, хто допоміг в організації вечора, і людині, яка уже багато років і вдома, і на роботі підтримує всі її починання, - П. А.Помарнацькому, і батькам її учнів, і самим учням, без яких немає повного портрета музиканта та вчителя.
Не обійшлося і без сюрпризів. Наприкінці вечора Лариса Валентинівна презентувала книжку «Музичні сходинки», видану нею для тих, хто тільки починає свій шлях до музичного Олімпу. Усі присутні в залі були приємно здивовані. До речі, багато хто отримав книжки у подарунок. Гучні овації були тільки частиною визнання таланту митця, який творчо ставиться до всього, що його оточує.
А коли прозвучали останні акорди концерту, здавалося, що ніхто не збирається порушувати теплу та затишну сімейну атмосферу свята і розходитись.
Тож до нових зустрічей, Ларисо Валентинівно, на Ваших творчих вечорах та концертах! Великої Вам сцени та палких шанувальників таланту!

Автор: І.В.ШЕВЧЕНКО, газета «Миргород наш дім» №11


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2010, 16:26 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації