Вхід | Реєстрація

Power Bank: китайці винайшли не тільки порох

Power Bank: китайці винайшли не тільки порох

Те, що життя сучасної  людини, незалежно від місця її проживання, просто неможливо уявити без сили-силенної різноманітних електронних гаджетів, вже стало аксіомою. Добре це чи погано – питання звичайно дискусійне. Але незалежно від результату дискусії, нічого в цьому світі кардинально не зміниться. Люди продовжуватимуть активно використовувати смартфони, айфони, ноутбуки, планшети та інші атрибути цифрової епохи.

А якщо використовуватимуть, то нікуди не зникне і потреба у постійному джерелі енергії для всіх цих гаджетів. Адже інтернет-зв'язок зараз є майже скрізь, а от джерело електроенергії потрібно ще пошукати.

Тому актуальність повербанків буде лише зростати. Тим більше, що через досить невисоку ціну купити power bank може кожна людина. Для цього зараз вже непотрібно бути особливо заможним. Так на сайті компанії Gelius можна знайти і купити хорошої якості пристрій за дійсно «смішні» триста п’ятдесят гривень. Хіба це багато при сучасних цінах?

І у випадку із повербанком людство повинне висловити вдячність китайцям. Саме вони першими розробили і впровадили у життя подібний життєво необхідний пристрій.

Звичайно, педанти можуть посперечатися і нагадати, що німець Ріттер розробив акумулятор, котрий можна кілька разів заряджати ще у дев’ятнадцятому столітті.

Але про німецького інженера знають одиниці, а про те, що повербанки винайшли і виробляють у Китаї, чули 99 відсотків землян.

 

А літак слабо?

Взагалі важко повірити в те, що повербанків у користуванні не було ще якихось нещасних п'ятнадцять років тому. Сучасним людям здається, що такі прилади існували завжди. Так до них звикли.

Так само, як звикло людство до інших сучасних штучок, для яких теж знайшлося місце на віртуальних полицях інтернет-магазинів бренду Gelius. Передусім мова йде про:

  • смарт-годинники;
  • розумні ваги;
  • портативні аудіо колонки;
  • автотовари.

І можна навіть не сумніватися у тому, що потреба у повербанках буде лише зростати. При цьому - у геометричній прогресії.

Адже науковці і не лише китайські не байдикують. І нові суперпотужні повербанки вже можуть  не тільки заряджати смартфони, ноутбуки і телевізори, а й заводити легкові автомобілі.

І, напевне, ніхто не здивується, що через десяток років на зміну нинішнім досить великим автомобільним акумуляторам прийдуть невеличкі повербанки. А там, дивись, винахідники і для літаків щось придумають.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 жовтня 2021, 08:14 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації