Вхід | Реєстрація

На Полтавщині на строкову військову службу восени планують призвати 520 осіб

На Полтавщині на строкову військову службу восени планують призвати 520 осіб

Цієї осені до війська планують призвати 520 людей, під час першого етапу в жовтні лави українських військовослужбовців уже поповнили 228 призовників.

Про це в понеділок, 18 жовтня, на апаратній нараді у Полтавській ОДА розповів заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Едуард Бородай.

За його словами, під час першого етапу з призову громадян до Збройних сил України направлено 139 осіб, Національної гвардії України – 57, Державної прикордонної служби – 32. Під час другого етапу в листопаді-грудні заплановано відправити 292 призовники.

«Основною причиною не зарахування у встановлені строки необхідної кількості призовників є неповне охоплення всього наявного ресурсу заходами оповіщення, – наголосив Едуард Бородай. – Загальна кількість громадян, які підлягають виклику, становить приблизно 18 тисяч осіб, найменша кількість вручених повісток спостерігається в міській місцевості».

Неналежний рівень оповіщення у Кременчуці – 15% вручених повісток, Лубнах і Горішніх Плавнях – по 20%, Полтаві – 23%.

«Ми розуміємо, що найбільша кількість призовників перебувають у Полтаві та Кременчуці, й саме по цих містах у нас малий відсоток фактичного вручення повісток. План відправок молодого поповнення у війська для Полтавської області є порівняно невеликим – 520 осіб. Ми усвідомлюємо, що кожна особа призовного віку має отримати повістку, пройти відповідну актуалізацію даних у центрах комплектування та медичну комісію, – наголосив заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков. – Якість та дієвість проведення заходів оповіщення напряму залежить від спільних дій голів призовних комісій, керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, представників органів місцевого самоврядування і поліції».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 жовтня 2021, 16:16 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації