Вхід | Реєстрація

Кращі волонтерські ініціативи із допомоги літнім людям втілюватимуть на Полтавщині

Кращі волонтерські ініціативи із допомоги літнім людям втілюватимуть  на Полтавщині

Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» розпочинає  втілення проєкту «Підтримка, порозуміння, людяність: мультиплікація успішного досвіду розвитку гуртків самодопомоги для людей похилого віку у відповідь на наслідки пандемії COVID -19».  Проєкт буде реалізовано у шести громадах Лубенського району Полтавської області.

З нагоди початку впровадження ініціативи, 20 жовтня 2021 року у приміщенні Лубенської міської ради  відбулася прес – конференція «Разом задля гідної старості в громадах».  

Під час презентації, керівник проекту Олександр Чепур звернув увагу присутніх на проблеми людей похилого віку, які не завжди можуть без сторонньої допомоги впоратися з соціальною ізольованістю, відчувають труднощі з доступом до якісних соціальних послуг. «Таке становище погіршується поширенням пандемії COVID -19. Як наслідок, представники цільової групи часто перебувають в розпачі, депресії, пригніченому стані. Втрачаються зв'язки з оточенням, знижується їх активність і мобільність, швидше розвиваються захворювання, знижується якість життя»- , говорить Олександр Чепур.                                                                                                                                                                                            

Проєкт планують здійснювати у коаліції з громадськими організаціями, які об’єднують волонтерів старшого віку та молодіжними інституціями. На думку голови ГО «Спілка жінок – трудівниць за майбутнє дітей України» Раїси Кошель, долучення молоді до допомоги літнім людям є необхідним, допомагає діалогу поколінь та виховує відповідальне ставлення до проблем уразливих груп в громаді.

Представлений проєкт передбачає втілення кращих волонтерських ініціатив із допомоги літнім людям, які показали свою ефективність під час пандемії COVID -19, зокрема організація гуртків само/взаємодопомоги, під час яких учасники отримуватимуть емоційну підтримку, вчитимуться медіаграмотності, захисту своїх прав.

Проєкт реалізують у партнерстві з органами місцевого самоврядування, зокрема за словами Олександра Чепура, вже зараз є підтримка від Лубенської міської ради, Лубенської районної ради, навчальних закладів та територіальних центрів соціального обслуговування. 

Про міжсекторне партнерство та як розвивати співпрацю для допомоги людям похилого віку наголосила начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Лубенської міської ради, Віта Коваленко. Вона закликала об’єднувати зусилля задля поліпшення життя літніх людей в громадах. 

Проєкт «Підтримка, порозуміння, людяність: мультиплікація успішного досвіду розвитку гуртків самодопомоги для людей похилого віку у відповідь на наслідки пандемії COVID -19» здійснюється  за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2021, 10:19 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації