Вхід | Реєстрація

Відлік жертв на осінніх пожежах розпочався

Відлік жертв на осінніх пожежах розпочався

У минулому номері «ЕХО» була опублікована стаття-попередження про необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час опалювального періоду. А вже через кілька днів надійшло повідомлення про першу пожежу і жертву.

20 жовтня о 19:10 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу в місті Кобеляки Полтавського району. На вулиці Небесної Сотні загорівся приватний житловий будинок.

Шестеро рятувальників, за допомогою однієї пожежної машини, локалізували пожежу о 19:17, а ліквідували — о 21:05.

Завдяки оперативним і професійним діям рятувальників вдалося вберегти будинок. А ось одну людину — ні.

Під час гасіння пожежні знайшли в приміщенні двох людей, які вже не подавали ознак життя. Одного чоловіка співробітникам ДСНС вдалося врятувати. Вони одразу почали реанімаційні заходи. Оскільки через сильне задимлення вони працювали в кисневих масках, то одразу почали подавати кисень у легені чоловіка, який ще подавав ознаки життя. І в результаті, привели його до тями. Згодом чоловіка, який був власником житла, госпіталізували в місцеву лікарню. Зараз загрози його життю немає. Іншого, який задихнувся, наковтавшись диму, реанімувати не вдалося.

Власника будинку врятували дві обставини. По-перше, він спав під ковдрою, котра частково затримала потрапляння діоксину вуглецю в його легені, по-друге, і це головне, оперативність і професійність дій пожежних. Інший, той, хто загинув, намагався виповзти із задимленого приміщення. Але це йому не вдалося.
Остаточно причина пожежі ще буде встановлена. Але за попередньою версією, загорання сталося через недопалок, кинутий у шафу для одягу. Загорілася шафа, потім вікно. А далі свою «чорну» справу зробив дим.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2021, 12:45 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації