Вхід | Реєстрація

Бутенківським крадіям «світить» чималий строк

Бутенківським крадіям «світить» чималий строк

Минулого тижня  на редакційному сайті в публікації під назвою «У Бутенках «завівся» незвичайний злодій»  ми повідомляли про серію крадіжок, скоєних у селі Бутенки Білицької громади.

Нагадаємо, що протягом тижня невстановлені поки що зловмисники, або зловмисник, у різні дні проникли в кілька установ, що знаходяться на території Бутенок. Спочатку «жертвами» крадіїв стали навчальні заклади. Зловмисники діяли досить прямолінійно, вони вибивали вікна, проникали в приміщення і викрадали запчастини з комп’ютерів та іншої техніки. Незрозуміло, що їх цікавило — чи самі комплектуючі, чи кольорові метали із плат та схем.

Потім у селі скоїли новий злочин. Цього разу «почерк» злочинців трішки змінився, хоча й не став більш вишуканим. Вони збили замки і проникли в складські приміщення «Укрзалізниці», викравши звідти бензопилу та електроінструменти (На черзі сільська рада?).

Не потрібно бути  криміналістом, щоб припустити, що в Бутенках «орудують» непрофесійні злодії. Адже потенційна вигода від їх крадіжок є не надто великою. А ось термін покарання, що «світить» за такі діяння, є реальним і вельми суворим. Адже кримінальна справа, точніше, кілька кримінальних справ, які можуть бути об’єднані в одну, порушена за ознаками статті «Крадіжка».

Стаття 185. Крадіжка

  1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.
  2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, — карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
  3. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
  4. Крадіжка, вчинена у великих розмірах, — карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
  5. Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою, — карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Так що років на три у буцегарні бутенківські злодії вже «напрацювали». Тепер головне, щоб їх таки затримали.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 жовтня 2021, 13:17 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації