Вхід | Реєстрація

На Полтавщині сільський голова дав добро на копання глини, чим спричинив державі 24 млн. грн. збитків

На Полтавщині сільський голова дав добро на копання глини, чим спричинив державі 24 млн. грн. збитків

За процесуального керівництва Решетилівської окружної прокуратури колишньому сільському голові одного із сіл Полтавської області повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Як пише пресслужба прокуратури Полтавської області, за даними слідства, у липні минулого року експосадовець без відповідного рішення сесії, діючи від імені сільської ради, уклав із київським товариством угоду про співпрацю, за умовами якої орган місцевого самоврядування зобов’язувався безоплатно передати товариству глину та не чинити перешкод по її забору і транспортуванню, тобто самостійно розпорядився корисними копалинами місцевого значення. Унаслідок видобутку товариством понад 33 тис. кубометрів природних ресурсів на земельній ділянці комунальної власності громаді завдано більше 24 млн грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2021, 11:40 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації