Вхід | Реєстрація

У ліцеї обласної ради навчальний процес продовжується

У ліцеї обласної ради навчальний процес продовжується

Якщо всі шкільні навчальні заклади, що знаходяться у віданні Кобеляцької міської ради, припинили свою роботу через коронавірус та проблеми з газопостачанням, то ліцей Полтавської обласної ради (колишній інтернат) продовжує працювати.

Про це редакцію повідомила директор закладу Валентина Шпорт. Нагадаємо, що цей навчальний заклад фактично створений у 2021 році. Зараз там навчаються 90 учнів, усі вони є жителями Кобеляцької та Білицької громад. Окрім того, у закладі створені два інклюзивні  класи для учнів з особливими потребами.

Потрібно зазначити, що ліцей облради, на відміну від більшості інших навчальних закладів, що знаходяться на території Кобеляцької громади, обігрівається альтернативним паливом, а саме — тирсою, котра фактично є відходом виробництва місцевої фабрики «Зоря».

Валентина Шпорт не приховує задоволення тим фактом, що в умовах жорсткого часового цейтноту їй та педагогічному колективу вдалося набрати достатню для початку навчального року кількість учнів. Адже, як відомо, рішення про створення ліцею було прийняте депутатами облради лише наприкінці серпня поточного року. Та в будь-якому разі, директор дуже вдячна депутатському корпусу та керівництву Полтавської обласної ради за підтримку закладу.

Учні набрані, педколектив сформований, тепло в приміщення подається, тому директор має привід для обережного оптимізму. Тим більше, що, за словами Валентини Шпорт, є підстави сподіватися, що вже до Нового року заклад отримає автобус для перевезення школярів до місця навчання. Тендер щодо придбання транспортного засобу за програмою «Шкільний автобус» уже оголошено. А на сьогоднішній день із обласного бюджету виділені кошти для оплати послуг приватного перевізника. Він возить дітей до школи комфортабельним автобусом. Окрім того, у школі є два власних мікроавтобуси.

Усі учні ліцею забезпечені одноразовим безкоштовним харчуванням. Дітей, які залишаються в групі продовженого дня, годують додатково. Теж на безоплатній основі.

Валентина Шпорт підсумовує:

— Окрім безпосередньо навчального процесу, приділяємо багато уваги позашкільній роботі. У нас діють сім гуртків різного спрямування — від естетичного спрямування до робототехніки. Наші юні туристи недавно взяли участь у відкритій першості Кобеляцької станції юних туристів, посіли друге місце. Ходимо в походи, займаємося фізкультурою. Дуже задоволена педагогічним колективом, який частково оновився і омолодився. Вчителі молоді, завзяті і водночас ще й мають бажання розвиватися професійно.

Директор розповіла, що зараз кілька педагогів беруть участь у написанні проектів у рамках грантової програми PALS-2030. Тому вона має надію на те, що вже у наступному році для розвитку закладу вдасться залучити і позабюджетні кошти.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2021, 15:02 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації