Вхід | Реєстрація

То свідки не прийшли, то прокурор без доказів

То свідки не прийшли, то прокурор без доказів

Навіть абсолютно прості кримінальні справи в Україні можуть розслідувати роками. Особливо у випадках, коли в них тим чи іншим «боком» фігурують «сильні світу цього».

Ще в серпні ми повідомляли про те, що в Кобеляцькому суді розпочався розгляд кримінальної справи за фактом дорожньо-транспортної пригоди із потерпілими, що сталася в Козельщині.

Сама пригода мала місце ще в далекому 2019 році, точніше — 22 серпня. Але до суду справа «йшла» аж два роки. Хоча на перший погляд у ній немає нічого незвичайного чи складного. Серед білого дня на пішохідному переході в центрі Козельщини водій автомобіля «Джилі» скоїв наїзд на пішохода.
Але навіть для того, щоб довести її до суду, знадобилося два роки і чимало зусиль з боку потерпілого, мешканця Козельщини Юрія Черепа.

Та й саме судове засідання не обходиться без пригод. Згідно з інформаційною довідкою, наданою Юрію Черепу, обвинувальний акт надійшов до Кобеляцького районного суду Полтавської області 13 травня 2021 року. І ось уже 169 календарних днів перебуває на розгляді. Це при тому, що справи про подібні ДТП, як правило, розглядають за 45 днів.

До розгляду доказів у суді приступили лише 1 листопада. До цього засідання переносились через різні причини. То свідки в зал суду не прибудуть, то поліція не виконає ухвалу про їх примусовий привід. Доходило ледве не до анекдотичних ситуацій. Згідно вже згаданої інформаційної довідки, одного разу, а саме 20 жовтня, засідання не відбулося через (цитата):

«…у зв’язку із непереданням старшим групи прокурорів матеріалів кримінального провадження прокурору, який прибув у судове засідання, для подання письмових доказів…»

І таке, виявляється, буває. Прокурор приїхав. А чого приїхав? А Бог його знає. Бо документів необхідних із собою не взяв.

Свідки не являються, поліцейські бездіють, прокурорські справи забувають.

Тут одне із двох. Або в цій державі поняття дисципліна невідоме навіть людям, які за дотриманням цієї дисципліни, читай, закону, слідкувати поставлені, або магія прізвищ та посад діє. Адже в обвинуваченого по справі вельми цікаве і відоме прізвище.

Далі — буде.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 листопада 2021, 16:22 | Кобеляки | Цікаве


1. Niko / 8 листопада 2021, 18:43
То ще і недовго, якщо там є ,,сильні або блатняки".
А я маю знайому, якій ніяк не вдається діждатися суду з елементарного і не кримінального питання: розділ будинку. То її ж адвокат(еса)не приходить на засідання суду декілька раз і суди переносять= іде затягування процесу адвокат(есою). То вчора вона побивалася, що ніяк не може 2 місяці ВПРОСИТИ!??? експерта зробити експертизу(будівельну), яку оплачено ще в попередні місяці. Запитувала, де шукати справедливості. Що можу відповісти, це ВІЛЬНА УКРАЇНА. Вільна від відповідальності, вільна від порядності, вільна від професіоналізму, вільна від ЗАКОНУ. Бо якби був ЗАКОН, то прокурор, який приїхав без матеріалів, заплатив би немаленьку суму із власної кишені або позбувся б ,,должності" за непрофесіоналізм і права займати державні посади. В такому разі всі виконували б свої обов"язки і це був би ЗАКОН. Але це не для цієї України....
2. Dana77 / 9 листопада 2021, 08:51
100 процентів!!!!!!!!
3. Чудо Юдо / 9 листопада 2021, 10:02
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Так, є ще елементарний непрофесіоналізм і небажання працювати. Всі хочуть отримувати зарплату і ніхрена не робити, прокурори та адвокати в тому числі. А що у когось через це проблеми - хіба воно колише?
4. Borch / 9 листопада 2021, 15:13
1.Niko
«це ВІЛЬНА УКРАЇНА»


У вас э претензії? Не зрозумів риторику, що ви пропонуєте? Чи корінь проблем вирішується реплікою "залежна Україна"?
5. Niko / 9 листопада 2021, 17:10
4.Borch
«У вас э претензії? Не зрозумів риторику, що ви пропонуєте? Чи корінь проблем вирішується реплікою "залежна Україна"?
»

До кого в мене ,,Э" претензії?
А вираз ВІЛЬНА УКРАЇНА це і є риторика. Бо вільна від відповідальності, професіоналізму, закону і т. д. А от коли Україна буде ЗАЛЕЖНА: від ЗАКОНУ, від професіоналізму чиновників, порядності держслужбовців всіх рівнів і. п., тоді вираз ВІЛЬНА Україна буде не риторичним, а справжнім. Та до цього далеко, якщо взагалі можливо.
Borch, чому ви такий агресивний і, вибачте, безграмотний?
6. Selena2017 / 9 листопада 2021, 17:42
5.Niko
«безграмотний?»


Пане Ніко , механічна помилка не свідчить про безграмотність . Не перебільшуйте. А залежність від Закону та моралі створюють люди. Своєю відповідальністю та трудами. Ніякої агресивності у заданому Вам питанні немає, просто Ви чекаєте, що все налагодиться само по собі , спостерігаючи збоку.
7. Borch / 9 листопада 2021, 18:17
5.Niko
«А от коли Україна буде ЗАЛЕЖНА: від ЗАКОНУ, від професіоналізму чиновників, порядності держслужбовців всіх рівнів і. п., тоді вираз ВІЛЬНА Україна буде не риторичним, а справжнім.»


В чому винна Україна? Це Українці коли будуть залежні від закону, всі без винятку? Чому ваша претензія до держави як об’єднання, а не до безпосередньо винних в проблемі?

5.Niko
«orch, чому ви такий агресивний і, вибачте, безграмотний?»


Вам здалося. Нізащо вибачатися, якщо ви вірити в те що букву “єэ” можна переплутати через безграмотність. Це був тест. ;)
8. Niko / 9 листопада 2021, 20:02
7.Borch
«до держави як об’єднання»

Я вважаю, що Україна це не ,,об"єднання", а держава.

Із Вікіпедії: Держава — це політична форма організації правління, що характеризується сувереною владою, політичним та публічним характером, реалізацією своїх повноважень на певній території через систему спеціально створених органів та організацій, за допомогою яких здійснюється політичне, економічне та ідеологічне управління суспільством та керівництво загальносуспільними правами.
Тобто, держава Україна бере на себе відповідальність за управління, тобто і за призначення управлінців і дотримання ними законів. Коли держава, в даному випадку Україна не виконує своїх функцій, то громадяни мають претензії до своєї держави.
І українці, відчаївшись знайти справедливість в своїй ДЕРЖАВІ Україна, подають до міжнародного суду позов до ДЕРЖАВИ Україна, а не до окремих управлінців або суддів, бо саме ДЕРЖАВА Україна повинна забезпечити законність дій окремих управлінців. Виходячи з цього, громадяни України можуть мати претензії до України.
9. Borch / 9 листопада 2021, 20:14
8.Niko
«Із Вікіпедії: Держава — це політична форма організації правління, що характеризується сувереною владою, політи»


Ні, те що ви написали, це не держава. Насправді загальноприйнятого визначення немає. Для мене Держава — це політична форма організації суспільства. Для вас суспільство і держава це різні речі? Народ україни є джерелом влади, вся проблема в розумінні можливостей цього права!
10. Niko / 9 листопада 2021, 20:32
Народ україни є джерелом влади- як кажуть в інтернеті- улыбнуло. ))
Взагалі, ми з вами,Borch, говоримо різними мовами і про різні речі.
В чому єдині, то це в тому, що флудимо під статтею, автор якої нас може і забанити.
На все добре.
11. orakul / 9 листопада 2021, 21:16
Ну молодьожЪ дайотЪ - "загальноприйнятого визначення немає". Якщо нема визначення, то нема сенсу і дискутувати.
Насправді товаріщЪ Лєнін більш ніж сто років тому написав цілу книжку "Государство и революция".
Тупо цитата із передмови.
"Вопрос о государстве приобретает в настоящее время особенную важность и в теоретическом и в практически-политическом отношениях. Империалистская война чрезвычайно ускорила и обострила процесс превращения монополистического капитализма в государственно-монополистический капитализм. Чудовищное угнетение трудящихся масс государством, которое теснее и теснее сливается с всесильными союзами капиталистов, становится все чудовищнее. Передовые страны превращаются — мы говорим о «тыле» их — в военно-каторжные тюрьмы для рабочих.
Неслыханные ужасы и бедствия затягивающейся войны делают положение масс невыносимым, усиливают возмущение их. Явно нарастает международная пролетарская революция. Вопрос об отношении ее к государству приобретает практическое значение."
Не здайоться вам, що "історія повторюється"? Хоча насправді її крутят. Тільки сьогодні її крутять вже не тією війною з пушками і танками, а війною біологічною.
Утішу Селену. Ясен пень, що винен в усьому Путін, бо це він сказав "удари будут нанесены по ЦЕНТРАМ ПРИНЯТИЯ РЕШЕНИЙ". А це вже тіпа гра без правил. Вони думали, що буде як завжди - Америка бомбитиме Росію, Росія - Європу і Америку, плюс Китай і НАТО, і буде звична заварушка. А тут на тобі, як в тому анекдоті про звірів, які сіли грати в карти і Медвідь сказав, що шулера буде бити по хитрій рижій морді. Ну нада ж такому статися. Всігда собі сиділи в тих ЦЕНТРАХ і ніхто їх ніколи не чіпав. Ну тіпа ми нейтральні. А воно он як обернулося. От і розчісують тепер свої пейси, не знають тепер що і робити. Тепер треба тільки Селену із Славком визивати у свої Центри, бо без них нікак. На них усі сподівання.
12. orakul / 9 листопада 2021, 22:18
Раніше Лєніна про государство розсуждав товаріЩ Енгельс у своєму сочінєнії «Происхождение семьи, частной собственности и государства».
І єнто цікаво. Цитата. "Государство есть продукт общества на известной ступени развития; государство есть признание, что это общество запуталось в неразрешимое противоречие с самим собой, раскололось на непримиримые противоположности, избавиться от которых оно бессильно. А чтобы эти противоположности, классы с противоречивыми экономическими интересами, не пожрали друг друга и общества в бесплодной борьбе, для этого стала необходимой сила, стоящая, по-видимому, над обществом, сила, которая бы умеряла столкновение, держала его в границах «порядка». И эта сила, происшедшая из общества, но ставящая себя над ним, все более и более отчуждающая себя от него, есть государство»
Ну і як вам? Щось зовсім не те, про що нам зараз кажуть, але більш схоже на правду.
13. Borch / 10 листопада 2021, 16:33
10.Niko
«Народ україни є джерелом влади- як кажуть в інтернеті- улыбнуло. ))»


Вас улыбає ситуація коли повторно вибирають мера створившого мусорку в лісі і ще кучу всякого? Ви взагалі розумієте що ситуація в якій опинилися і відповідальність за неї цілком і повністю лижить на вас, точніше на нас. Взагалі яскравий приклад рабського менталітету, хазяїн нас не цінує, потрібно знайти іншого. Вибачте мені такі погляди чужі. Більше того я вважаю такі погляди небезпечними для суспільства, і суспільство має боротись проти таких поглядів. Чим і займається.

10.Niko
«На все добре.»


Вірно. Спілкування з людиною без самоповаги, готовою доколупатися до любої дрібниці лише б не відповідати на питання не приносить нічого доброго.
14. Borch / 10 листопада 2021, 17:06
12.orakul
«Раніше Лєніна про государство розсуждав товаріЩ Енгельс у своєму сочінєнії»


Ми зараз спілкуємось за значення слова чи сучасного опису держав? На даний момент держави зразка тих років перестали існувати. Нині явно інші описи, мінімум ти обираєш кому платити податки, вільно.
15. orakul / 10 листопада 2021, 19:56
14.Borch
«
Ми зараз спілкуємось за значення слова чи сучасного опису держав? »

За значення слова.
А щодо держав,так усьо течет, може і деякі сучасні держави скоро перестанут існувати.
16. Maksym / 10 листопада 2021, 20:35
15.orakul
«А щодо держав,так усьо течет, може і деякі сучасні держави скоро перестанут існувати.»

Я так зрозумів, ви вкотре повторюєте росіянську мантру про зникнення України.
17. orakul / 11 листопада 2021, 12:25
16.Maksym
« повторюєте росіянську мантру про зникнення України»

Яку блін росіянську?
В Євангелії написано "всякое царство, разделившееся само в себе, опустеет" (Мф. 12:25
Це ж не жарти, бо президенти на цьому писанні присягають. Чи то Путін Євангеліє писав?
Крім того, зникнення було закладене ще при створенні в слова Гімну.
Треба тільки каструлю зняти і очі продерти, та хоча б навкруг себе подивитися на вже обрізану майдаунами Україну.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації