Вхід | Реєстрація

Убили і спалили тіло: У Гадячі розкрили вбивство, скоєне кілька років тому

Убили і спалили тіло: У Гадячі розкрили вбивство, скоєне кілька років тому

За даними слідства, у січні 2018 року потерпілий не повернувся додому з роботи. У подальшому рештки його тіла знайдено спаленими у лісосмузі. За підозрою у вчиненні вбивства 5 листопада цього року затримано 24-річного жителя м. Гадяч.

Підозрюваний – «відома» особа на території колишнього Гадяцького району. За своє життя він не менше 6 разів був фігурантом у кримінальних провадженнях проти життя та здоров’я особи.

Зокрема, встановлено  його причетність до вчинення іншого злочину.

У квітні цього року підозрюваний та його знайомий силоміць вкинули мешканця Гадяча у багажне відділення автомобіля, вивезли до річки, побили, штовхнули у воду та упродовж кількох хвилин занурювали, завдаючи фізичних страждань. Потерпілому вдалося перепливти на другий берег і таким чином врятуватися. На даний час він боїться за своє життя і переховується в іншій країні.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру в умисному вбивстві, у незаконному позбавленні волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, та умисному легкому тілесному ушкодженні, що спричинило короткочасний  розлад  здоров’я  (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 125 КК України). За клопотанням слідчого, погодженого прокурором, слідчим суддею Октябрського районного суду Полтави йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

На думку слідства, потерпілими від дій підозрюваного можуть бути інші жителі колишнього Гадяцького району. У зв’язку із цим акцентується увага громадськості про можливість звернення до органу досудового розслідування  (слідчого управління Головного управління Національної поліції в Полтавській області за телефоном (050)515-50-63) з відповідними заявами, що стане підставою для перевірки причетності особи до вчинення інших кримінальних правопорушень.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2021, 11:11 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації