Вхід | Реєстрація

Син «виводив матір із запою», аж доки не вбив

Син «виводив матір із запою», аж доки не вбив

2 листопада в Козельщинському районному суді завершився розгляд справи щодо уродженця Дніпра, якому висунули обвинувачення в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. 

У судовому вироку йдеться, що підсудний раніше відбував покарання за кримінальні злочини. Зокрема, вироком Козельщинського райсуду від 27 лютого 2007 року він був засуджений за частиною 1 статті 115 ККУ (Умисне вбивство) до покарання у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі. Звільнений 30 квітня 2013-го умовно-достроково. Невідбутий строк покарання — 2 роки 7 днів.

У ході розгляду справи суд встановив, що 22 серпня цього року о 21:00 підсудний знаходився на подвір`ї, де проживала його матір. У цей час у двір прийшла мати. Між підсудним і жінкою  виникла сварка, у ході якої п’яний підозрюваний наніс їй у область голови три удари металевим кухлем, котрий тримав у правій руці.

Після цього потерпіла сіла на лавочку. Підсудний підійшов до неї і почав бити кулаками в обличчя, а ногою — у плече. Коли кат заспокоївся, жінка перейшла в спальну кімнату будинку. Підсудний попрямував за матір’ю і продовжив добивати жертву. Від чергового удару потерпіла упала на підлогу, вдарившись головою об край столу. Унаслідок отримання тяжких тілесних ушкоджень жінка померла.

 

Випив літр пива, тому не потрібно суворо карати

Як вказано в судовому вироку, «обвинувачений вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав у повному обсязі, жалкував про вчинене, а також пояснив, що він не мав наміру вбивати свою матір. Пояснив свій вчинок тим, що його матір постійно зловживала алкоголем, лікувалася від алкогольної залежності, він приїхав на виклик односельців з метою виведення матері із запою, хотів, щоб вона не вживала алкоголь. Щиро каявся, щодо міри покарання прохав суд суворо не карати. Підтвердив, що у той день зранку вживав пиво приблизно в кількості 1 літр».

Дядько обвинуваченого, який є братом загиблої, пояснив суду, що його племінник не хотів вбивати свою матір. Сестра потерпілого дійсно зловживала алкоголем. Зазначив, що обвинувачений 23 серпня прийшов до нього та повідомив про смерть матері. Запах алкоголю від обвинуваченого потерпілий не помітив. Чоловік прохав суд суворо не карати обвинуваченого та застосувати відносно нього мінімальну міру покарання.

 

За ґрати на 7 років

Суддя Вікторія Козир визнала підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 ККУ, та призначила йому покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років. Відповідно до частини 2 статті 394 Кримінально-процесуального кодексу України, цей вирок не може бути оскаржений у апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2021, 17:45 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації