Вхід | Реєстрація

На виборні посади допустять тільки з довідкою від психіатра

На виборні посади допустять тільки з довідкою від психіатра

Державні службовці не менш «небезпечні» для суспільства, ніж водії. Але останні проходять медичний огляд, а чиновники — ні. Тож і маємо такі наслідки в управлінні державою.

Цим автори пояснюють мету проекту закону «Про запровадження обов’язкового попереднього психіатричного та наркологічного огляду публічних осіб» (№6262). Він передбачає як попереднє, так і періодичне проходження психіатричних та наркологічних оглядів низкою держслужбовців та кандидатів на такі посади.

Власне, сам проект містить лише перелік посад, для претендування на які знадобиться довідка від психіатра та нарколога. Причому, до цього переліку включені всі виборні посади — від Президента до сільського голови та депутати всіх рівнів.

Також передбачено, що стійкість свого психічного здоров’я мають доводити як Прем’єр, так і всі керівники міністерств, відомств, державних підприємств та навчальних закладів. Суддів загальної юрисдикції до нього не включили, але вказані «керівник суду» (кого автори мали на увазі — не відомо), судді Конституційного Суду, члени Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Утім, каменем спотикання для ухвалення закону може стати норма, що зобов’язує оприлюднити дані про результати оглядів відповідних кандидатів та публічних осіб. Мовляв, виборець сам визначиться, чи довірить він країну особі з нестійкою психікою чи залежністю.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2021, 15:57 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації