Вхід | Реєстрація

Закон не для всіх однаковий?

Закон не для всіх однаковий?
Фото: Кобеляцька міська громада

Кобеляцькі комунальники не перестають дивувати манерою проведення тендерних закупок. Замість того, щоб дотримуватися чітко визначеної законодавством процедури, вони роблять усе з точністю до навпаки. Спершу ремонтують дорогу чи купують якесь обладнання, а потім «шукають» підрядника. Яскравими прикладами являються кілька останніх тендерів від ККП «Водоканал Плюс».

Минулого тижня кореспонденти «ЕХО» повідомляли, що «водоканалівці» купують пилосос для листя. У самій електронній закупівлі йшлося, що тендерні пропозиції учасники можуть подавати до 15 листопада. А дата самого аукціону буде визначена після 10‑го числа.

Та не встигли ще всі бажаючі подати заявки на участь у аукціоні, як прес-служба Кобеляцької міської ради на офіційному сайті відрапортувала про те, що «Опале листя в Кобеляках збирають пилососом». У самій новині йдеться, що в «місті Кобеляки прибирати опале листя почали так званим пилососом. Для цього КП «Водоканал Плюс» придбав спеціальну установку, якою обладнали трактор з причепом».

Тобто, аукціон ще не відбувся, а листя вже «пилососять». При цьому на платформі Прозорро міститься зовсім інша інформація. Аукціон, оголошений комунальниками, не відбувся. Причина — відсутність пропозицій.

Виходить, що пилосос є, його переваги прес-служба піарить, а продавця, у якого придбали пристрій, ще не знайшли. М’яко кажучи, дивно якось це виглядає.

 

Інший приклад. Кілька тижнів тому в Кобеляках, на частині вулиці 1 Травня та провулку з ідентичною назвою, постелили асфальт. Для кобелячан, особливо тих, хто мешкав у цій частині міста, — значуща подія. Адже асфальту на 1 Травня, від перехрестя з вулицею Пушкіна до вулиці Павла Загребельного, раніше не було. Хіба що місцями. Тепер кобелячани зможуть безперешкодно пересуватися проїжджою частиною. Принаймні, до паводків.

Та є одне «але». 9 листопада ККП «Водоканал Плюс» оголосило два тендери на капремонт вулиці і провулку 1 Травня. Очікувана вартість першого «Капітальний ремонт дорожнього покриття провулка 1 Травня (від будинку № 40/1 по вул. 1 Травня до вулиці Павла Загребельного) в м. Кобеляки» коштує 420 941,40 гривень. Другий тендер «Капітальний ремонт дорожнього покриття частини вулиці 1 Травня (від вул. Пушкіна до будинку № 51)» оцінений у 889 130 гривень. Пропозиції прийматимуться до 18 листопада. У цей же день відбудеться аукціон.

Знову ж, роботи виконані, асфальт постелений, тепер комунальники обиратимуть підрядника.

Мабуть, закон не для всіх однаковий…


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2021, 10:24 | Кобеляки | Політика
1. alist / 19 листопада 2021, 23:50
А давайте скажемо прямо, те що Копелець творе що хоче, це не новина, те що депутати, завзято йому ..... допомогають в цьому теж уже не секрет. Питання в даному випадку до такої структури, як прокуратура - за що вони отримують величезні зарплати? Може це виплати їм по інвалідності за глухоту і сліпоту? Бо нічого не чують і не бачать.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації