Вхід | Реєстрація

А Китайгородський клуб відпіскострумлять

А Китайгородський клуб відпіскострумлять

У Китайгороді продовжуться роботи з ремонту місцевого Будинку культури.

Як розповідає сільський голова Сергій Турський, днями на місце будівництва привезли спеціальне піскострумне обладнання. За його допомогою стіни будівлі очистять від старої фарби та слідів багаторічної ерозії.

Хоча спочатку виконавці робіт планували пофарбувати стіни Будинку культури. Дискусія точилася виключно щодо кольорів.

Та в процесі ремонту виникла ідея спробувати повернути стінам первісний вигляд.

Сергій Турський пояснює:

— Ви ж знаєте, що зараз у моді так званий ретро-стиль. Дехто навіть шукає і купляє за шалені гроші стару цеглу. Одна цеглина із авторським клеймом може коштувати до 150 гривень. От ми й подумали, а чи не спробувати відновити той вигляд фасаду, що був при його початковому будівництві. А це — більше ста років тому. Опитали місцевих жителів, людям ідея сподобалася. Будівельникам — теж. І от тепер піском стару цеглу на стінах очищають від бруду і шарів фарби. Як на мене, виходить дуже непогано.

Протягом місяця всі зовнішні ремонтні  роботи в будівлі Будинку культури мають завершити. А роботи внутрішні проводитимуть уже в 2022-му.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2021, 13:22 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації