Вхід | Реєстрація

Переваги вкладання коштів у інвестиційні фонди

Переваги вкладання коштів у інвестиційні фонди

За допомогою інвестиційних фондів можна зібрати збалансований портфель, витративши на це мінімум часу. Фонди підходять навіть початківцям інвесторам, але важливо правильно їх обирати, щоб не втратити гроші. Інвестиційні фонди - це фінансовий інструмент, що складається з готового набору диверсифікованих активів. Частку в інвестиційному фонді, на сайті https://ip-am.com.ua/service/prodazh-hotovykh-korporatyvnykh-fondiv/ може придбати будь-хто.

 

Чому варто вкладати гроші у фонди?

Головна перевага фондів - у диверсифікації. Так називають базовий принцип інвестування, згідно з яким не варто тримати всі гроші в активах однієї компанії, країни або галузі. Усередині фонду можуть бути найрізноманітніші фінансові інструменти: одні фонди інвестують в акції певної країни, інші — в окремі галузі, треті — в дорогоцінні метали або нерухомість. Від цих тонкощів залежить продаж корпоративних фондів, які можуть складатися тільки з акцій, або тільки з облігацій, а можуть обрати відразу кілька типів активів.

Інвестор фонду володіє його активами опосередковано. Якщо фонд інвестує в акції Apple, то власник паю не вважається акціонером компанії. Він не може брати участь в акціонерних зборах і впливати на управління бізнесом.

Переваги інвестицій у фонди:

  • Економія часу. Не потрібно витрачати час на аналіз цінних паперів і угоди — частку у фонді можна «купити і забути».
  • Диверсифікація. Навіть якщо якась компанія з фонду збанкрутує, в добре диверсифікованому фонді втрати інвестора будуть мінімальні. Навіть в такому випадку можливий продаж готових корпоративних фондів, які дозволять непогано заробити.
  • Прозорість. Всю інформацію про стратегію та управління фонди публікують відкрито, її завжди можна детально вивчити, перш ніж інвестувати у фонд. Всі витрати теж відомі заздалегідь. Вкладення можуть бути мінімальними.
  • Висока ліквідність. Частку у великих фондах можна легко купити і продати в будь-який час.

 

Мінуси вкладання коштів в інвестиційні фонди

Дохід не гарантований, тому, якщо активи фонду впадуть в ціні, те ж саме станеться і з ціною паю. Навіть прибутковість фонду в минулому не дає стовідсоткової впевненості, що завтра фонд не принесе збиток. Для активно керованих фондів, комісії можуть досягати 3-5% від суми інвестицій. На довгостроковому горизонті вони можуть "з'їдати" значну частину прибутку.

Можна продати корпоративний фонд клієнтам, які шукають передбачуваний фінансовий інструмент. В такому випадку краще звернути увагу на класичні банківські продукти. Звичайні депозити варто розглянути і тим, хто не має в своєму розпорядженні фінансової подушки. Інвестиційний внесок підійде тим, хто хоче примножити заощадження за рахунок підвищених ставок і при цьому готовий ризикнути деякою частиною вкладених коштів.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2021, 19:52 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації