Вхід | Реєстрація

Зарплати лікарям і медсестрам доплачуватимуть із місцевих бюджетів

Зарплати лікарям і медсестрам доплачуватимуть із місцевих бюджетів

При плануванні бюджету на 2022 рік громади Полтавщини мають врахувати зміни рівня зарплати лікарів та середнього медичного персоналу. Про це повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ПОДА Віктора Лисака, для отримання фінансування наступного року лікарні мають готуватися до укладання контрактів з Національною службою здоров’я України:

– Пакет медичних гарантій на 2022. Є указ президента, який встановлює мінімальну оплату праці медичних працівників: лікарів — 20 тисяч, середнього персоналу — 13,5 тисяч. Є відповідні оголошення щодо проведення контактування. Ми входимо в фінансовий рік не так, як в минулі роки — у червні, липні чи квітні. НСЗУ укладає угоди. Звертаємось до власників: менеджери, головні лікарі чи директори, які працюють, уже сьогодні мають бути готові укладати контракти, розраховувати фінансові плани й планувати свої видатки з покладанням 20 і 13,5 тисяч.

Віктор Лисак говорить, що керівники лікарень мають наперед порахувати заплановані видатки на 2022 рік, які внесені до Електронної системи охорони здоров’я. За цим планом вестимуть розрахунки із закладами.

Керівники громад при плануванні місцевих бюджетів мають закласти витрати на енергоносії та приведення лікарень до стандарту надання медичної допомоги, тобто до вимог контрактування з НСЗУ.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 листопада 2021, 18:00 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації