Вхід | Реєстрація

Нові вимоги до фізичної підготовки військовослужбовців

Нові вимоги до фізичної підготовки військовослужбовців

З 1 січня наступного року військовослужбовці Збройних Сил України керуватимуться новою Інструкцією з фізичної підготовки. Про це розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника Управління фізичної культури та спорту Міністерства оборони України полковник Григорій Сухорада.

За його словами, з початку наступного року перевірка фізичної підготовленості військовослужбовців здійснюватиметься кожні три місяці. Підготовленість перевірятимуть за допомогою тесту, який для чоловіків включатиме підтягування на перекладині, біг на 100 метрів та біг на 3 кілометри для віку до 40 років.

«Для чоловіків вікових груп 40-49 років буде біг на 2 кілометри, дві силові вправи, але біг на 100 метрів уже не перевірятиметься. І для вікових груп понад 50 років буде біг на 1 кілометр і дві силові вправи — підтягування або згинання та розгинання рук в упорі лежачи, згинання та розгинання тулуба», — розповів Сухорада.

У свою чергу, для жінок віком до 30 років передбачено також біг на 3 кілометри, дві силові вправи — згинання та розгинання рук в упорі лежачи, згинання та розгинання тулуба. Для жінок 30-39 років — ті самі дві силові вправи та біг на 2 кілометри. І для тих, кому більше 40 років, — ідентичні силові вправи та біг на 1 кілометр.

Також полковник зазначив, що до нової Інструкції введено перевірку фізичної готовності до бойової діяльності, яка здійснюватиметься двічі на рік. Для цього розроблені спеціальні тести, що суттєво відрізняються від тестів загальної фізичної підготовленості.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2021, 16:51 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації