Вхід | Реєстрація

На Полтавщині завершили перерахунки пенсій

На Полтавщині завершили перерахунки пенсій

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області провели автоматичні (без додаткового звернення особи) перерахунки пенсій з 1 грудня.

У результаті перерахунків, по-перше, збільшаться мінімальні пенсії у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік». Отже, з 1 грудня мінімальний розмір пенсії становитиме 1934 гривні, максимальний розмір — 19 340. Відповідно зростуть і доплати за понаднормативний стаж, розміри надбавок, доплат, підвищень, які залежать від розміру прожиткового мінімуму.

Як свідчить аналіз, підвищені, у середньому на 81 гривню, пенсійні виплати одержать 271 300 мешканців області, а додаткова потреба для виплати пенсій у грудні складе понад 22 000 000 гривень.

Крім того, у зв’язку зі збільшенням з 1 грудня розміру мінімальної заробітної плати до 6500 гривень, відповідно до частини 2 статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», збільшиться розмір пенсій у 65-річних пенсіонерів за наявності у чоловіків 35-ти років, а у жінок — 30-ти років страхового стажу. За оперативними даними, у цьому випадку середнє підвищення близько 146 гривень одержать 92 500 наших земляків. Додаткова потреба для виплати пенсій у цьому випадку становитиме 13 500 000 гривень.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2021, 15:26 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації