Вхід | Реєстрація

Яку суму доведеться платити за «маєчки»

Яку суму доведеться платити за «маєчки»

З 10 грудня звичні безкоштовні пакети в магазинах можуть продавати. Мінекономіки пропонує встановити мінімальні ціни на пакети.

Скільки доведеться платити за пакети:

  • пакет без ручок та бічних складок коштуватиме 2 грн. з ПДВ;
  • без ручок та з бічними складками або з ручками та без бокових складок — 2,5 грн. з ПДВ;
  • з ручками та бічними складками — 3 грн. з ПДВ.

Верховна Рада заборонила використання пластикових пакетів 1 червня 2021 року. Закон запрацює за пів року від дня набрання чинності. Штрафи почнуть призначати за дев’ять місяців після публікації закону. Розповсюдження пакетів може бути покаране штрафом від 1700 до 3400 гривень. Повторне порушення — від 3400 до 8500 гривень.

За даними експертів, щороку українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів, тоді як ЄС цей показник наближається в середньому до 90 пакетів. Плата за пакет допоможе знизити кількість пластикового сміття, яке в Україні погано переробляється.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2021, 16:52 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації