Вхід | Реєстрація

Для чого потрібне планування сімейного бюджету?

Для чого потрібне планування сімейного бюджету?

Планування сімейного бюджету — тема, яка стосується кожної сім'ї (незалежно від її розмірів та фінансової забезпеченості). Варіанти того, які плани можна складати та як вести фінанси, ви знайдете тут: https://oplata.com/blog/kak-sostavit-i-raspredelit-semeinyi-byudzhet — тут є одночасно кілька схем, з яких можна вибрати відповідну. А поки що давайте подумаємо, чому таке планування — це необхідність наших реалій, а не чергове модне віяння.

Найкраще зрозуміти, чому це важливо, дозволять цілі, для яких варто планувати сімейний бюджет.

 

Для накопичень на великі покупки

Кожна сім'я має своє розуміння "великої покупки". Для когось це машина останньої моделі, а комусь потрібно збирати на хороший комп'ютер. З поширених варіантів можна виділити такі:

  • перший внесок на іпотеку чи вся сума на купівлю/будівництво нерухомості;
  • ремонт квартири, будинку;
  • автомобіль, мотоцикл;
  • дорога техніка: комп'ютер, професійна духова шафа і т. д.;
  • навчання в університеті або на серйозних навчальних курсах.

На окремі покупки гроші збирають кілька років, тому грамотне планування обов'язкове, інакше досягти мети так і не вдасться.

 

Для створення подушки безпеки

Часто люди живуть від зарплати до зарплати та нічого не відкладають на випадок непередбачених обставин. А це неправильно, навіть якщо прибутки невеликі. Цілеспрямоване ведення сімейного бюджету дозволяє виділяти певні суми на накопичувальний рахунок навіть тоді, коли жити доводиться скромно.

 

Для розуміння, куди "йдуть" гроші

Багато людей знають це почуття, коли ще тиждень тому на карті була велика сума, а сьогодні від неї майже нічого не залишилося. І найгірше, коли навіть немає розуміння, куди ці гроші зникли. Начебто ніяких серйозних витрат не було (тільки "по дрібниці"), а насправді гроші випарувалися. Яке ж буває здивування людини, коли вона, відстеживши всі свої витрати, розуміє, скільки було витрачено на різні необов'язкові речі. Планування та ведення фінансів захищає нас від зайвих витрат і допомагає завжди розуміти, куди поділися гроші.

 

Для стимулу заробляти більше

Якщо людина, зробивши план бюджету, розуміє, що грошей вистачає лише на необхідне, а на більшість бажаних покупок доводиться накопичувати, у неї з'являється стимул заробляти більше. Можливо, для цього потрібно отримати додаткову освіту, змінити роботу або повністю професію, навіть відкрити бізнес, але причини таких змін стануть яснішими.

Планування сімейного (та й особистого) бюджету — це гарна звичка, яку потрібно освоїти кожному. Мінусів у неї немає жодних, а плюси лежать на поверхні. Той, хто правильно поводиться з грошима, отримує набагато більше можливостей для комфортного життя.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2021, 19:08 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації