Вхід | Реєстрація

Кухонне обладнання для Малоперещепинської школи потрапило в скандал

Кухонне обладнання для Малоперещепинської школи потрапило в скандал

Журналісти одного з обласних інтернет-видань звернули увагу на завищену ціну, яку обласні посадовці мають заплатити за цю техніку.

У понеділок, 29 листопада, журналісти видання «Полтавщина» опублікували на своєму сайті матеріал, у якому вказано, що днями комунальна установа «Центр фінансово‑статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів» Полтавської облради уклала договір на поставку пароконвектоматів у 36 навчальних закладів Полтави та області. Загальна вартість обладнання складе 3,8 мільйона гривень. Журналісти, порівнявши ціни у спеціалізованих магазинах та торговельних онлайн-майданчиках, зробили висновок, що ціна пічок за договором приблизно у 1,5–2 рази вища за ринкову.

Кореспонденти «ЕХО» дізналися, що тендер про закупівлю «Машин для обробки продуктів харчування, виробництва напоїв та обробки тютюну (пароконвектомати)» працівники комунальної установи оголосили ще 6 жовтня. Усього підрядник мав поставити 37 пароконвектоматів різного об’єму і потужностей. Очікувана вартість товарів склала 4 040 000 гривень. Одне з кухонних теплових обладнань передбачене для Малоперещепинської школи, що знаходиться на території Новосанжарської громади.

24 жовтня відбувся аукціон, у якому перемогло полтавське ТОВ «Індустріальні системи автоматизації» із пропозицією 3 820 000 гривень.
Договір між замовником і виконавцем був підписаний 19 листопада. У ньому йдеться, що вартість пароконвектомата для Малоперещепинської школи становить 80 000,40 гривень.

Товар мають поставити до 10 грудня.

Дійсно, в інтернет-магазинах пропонують обладнання, що відповідає заявленим у договорі характеристикам, за нижчими цінами. Та в договорі також вказано, що оплата відбудеться протягом 20 банківських днів після підписання актів прийому-передачі і підписання накладних. Можливо, через такі терміни більшість товариств не бажають працювати з бюджетними організаціями й не беруть участі в подібних аукціонах. З іншого боку, публікація полтавських колег може зацікавити правоохоронні органи, які перевірять, чи дійсно замовник купує товари за завищеними цінами, і в разі виявлених порушень відповідний договір скасують.

Якщо ж перевірки не проводитимуться і виконання сторонами зобов’язань не призупиниться, то до 10 грудня в Малоперещепинській школі з’явиться пароконвектомат за 80 000 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2021, 10:19 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації