Вхід | Реєстрація

За насильство у сім’ї — в тюрму

За насильство у сім’ї — в тюрму

Днями співробітники Царичанського відділення поліції № 11 передали в суд кримінальну справу щодо насильства в сім’ї.

Начальник відділення Євгеній Манзюк повідомляє, що його підлеглі протягом року задокументували чотири факти насильства економічного та психологічного характеру з боку одного з місцевих жителів. Чоловік систематично тероризував своїх рідних.

Для того, аби довести провину підозрюваного, був проведений ряд експертиз із залученням професійного психолога. Після цього насильнику повідомили про підозру. Матеріали по справі направлені до суду. Якщо в залі суду провина чоловіка буде остаточно доведена, то йому загрожує досить суворе покарання. Адже кримінальне провадження було відкрите за ознаками частини 1 статті 126 Кримінального кодексу України. А санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Тобто, якщо суддя застосує найсуворішу міру покарання, то домашній насильник на два роки «загримить» за ґрати.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2021, 12:19 | Царичанка | Кримінал
1. orakul / 4 грудня 2021, 13:41
"задокументували чотири факти насильства економічного та психологічного характеру з боку одного з місцевих жителів."
А що це воно таке - економічне та психологічне насильство? Якщо, наприклад, Селена не дасть доньці на морозиво, та ще й скаже, що треба самій гроші заробляти, то це буде економічне і психологічне насильство?
2. orakul / 4 грудня 2021, 13:44
А якщо Славко забере у матері пенсію, то це точно буде і економічне, і психічне насильство. А якщо використає її для купівлі прапіра, то це буде ще й політичне насильство.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації