Вхід | Реєстрація

У межах програми «Зелена країна» на Полтавщині висадили близько 1,8 мільйона дерев

У межах програми «Зелена країна» на Полтавщині висадили близько 1,8 мільйона дерев

Майже 1,8 мільйона саджанців протягом осінньої лісокультурної кампанії висадили в області. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

– 1 786 114 дерев висадили на 270 гектарах в області протягом осінньої лісокультурної кампанії. Такий внесок Полтавщини в реалізацію програми Президента «Зелена країна». Це втричі більше, ніж запланували лісівники. Найбільше нових дерев з’явилося в Миргородському та Полтавському районах, – сказав Євген Греков.

Із майже 1,8 мільйона саджанців майже порівну висадили листяних (55%) і хвойних (45%) порід, серед яких дуби червоні, клени, сосни, берези, липи. 

До озеленення області долучилися близько 7800 людей.

«Виконуємо доручення голови облдержадміністрації Олега Синєгубова з пошуку нових площ під заліснення. Співпрацюємо з громадами й лісокористувачами. Від останніх очікуємо стратегічного бачення на найближчі три роки щодо збільшення площ лісів у їх користуванні. Органам місцевого самоврядування направлені клопотання для отримання дозволів на розробку проєктів землеустрою (під заліснення). Позитивні рішення прийняті на 480 гектарів», – додав Євген Греков. 

Нині триває підготовка матеріалів, документації й техніки, щоб продовжити лісокультурну кампанію й розгорнути її зі ще більшим масштабом. 

На інтерактивній мапі (https://zelenakraina.gov.ua/) можна відстежити хід реалізації президентської програми «Зелена країна» й місця висадки по областях, а також переглянути фото учасників проєкту.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2021, 14:58 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації