Вхід | Реєстрація

В Україні запровадять ще одну вакцинацію

В Україні запровадять ще одну вакцинацію

У національному календарі щеплень 10 інфекційних хвороб, яким можна запобігти завдяки своєчасній вакцинації. У МОЗ планують додати ще одне щеплення.

Міністерство охорони здоров'я України планує додати ще одне щеплення до національного календаря вакцинації щеплень. Воно буде безкоштовним для громадян. Про це заявив глава МОЗ Віктор Ляшко на форумі Україна 30.

Нове щеплення буде від пневмокока, одного з основних збудників менінгіту, середнього отиту, синуситу, позалікарняної пневмонії у дітей та дорослих.

– Сьогодні в нашому національному календарі щеплень 10 інфекційних хвороб, яким можна запобігти, вчасно провівши вакцинацію... Додатково до цих 10 хвороб ми плануємо додати пневмокок, - повідомив міністр.

Він зазначив, що якби не пандемія, то щеплення від пневмокока, яке робитимуть дітям, було б запроваджено до національного календаря щеплень у 2022 році.

– Але сьогодні ми концентруємося на боротьбі із COVID, - додав Ляшко.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2021, 10:50 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації