Вхід | Реєстрація

У Раді пропонують нове свято — День борщу

У Раді пропонують нове свято — День борщу

Народні депутати внесли до Верховної Ради проєкт постанови щодо запровадження нового національного свята — Дня українського борщу. Пропонується святкувати його у другу суботу вересня.

Згідно з постановою Ради, святкуватимуть День борщу на державному рівні. У кожній області планують проводити фестивалі та змагання із приготування традиційної української страви.

Депутати також пропонують організувати тематичні заходи, лекції та дискусії про феномен борщу, його культурологічну складову. Головний ініціатор законопроєкту Ярослав Юрчишин прирівнює страву до «маркера національної ідентичності».

«Ініціатива запровадження Дня українського борщу  покликана забезпечити збереження і вшанування традиційної української кухні та культури, тяглість культурної традиції», — йдеться в пояснювальній записці.

Наразі проєкт розглядає Комітет Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. Якщо його ухвалять, наступного року українці матимуть нове свято.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 грудня 2021, 20:42 | Полтавщина | Цікаве
1. микола козак / 9 грудня 2021, 20:59
За такі ідеї можна обирати депутатом до гробової дошки і виплачувати пожиттєво пенсію тисяч по сто грн. От тільки чи в ближчому майбутньому навіть у вересні наступного чи буде в українців за що зварити той борщ , це велике питання.Ідіотизм прогресує.
2. Дід Панько / 9 грудня 2021, 21:57
Тут НАРОД пропонує створити нове свято! з 30 по 31 грудня! Назва "Підвісь депутата, за те що красять на паску" думаю що саме таке бажання має кожен УКРАЇНЕЦЬ, який живе за прожитковий мінімум!
3. orakul / 10 грудня 2021, 14:40
Я оце трішки покумекав, та й думаю - все вірно роблять. Це зовсім не жарти. Будете скоро борщ їсти тільки в день цього свята. Й не кажіть потім, що вас не попереджали.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації