Вхід | Реєстрація

«Велике будівництво» завершується кримінальною справою

«Велике будівництво» завершується кримінальною справою

Майже два роки в Бутенках будують стадіон. Спортивну споруду анонсували, як частину державного проекту «Велике будівництво». Але схоже, що в наступному році, замість урочистостей з приводу відкриття новенького стадіону, нас очікує продовження кримінальних справ.

Ми вже повідомляли на редакційному сайті про обшуки, які в середу, 8 грудня, були проведені в Біликах та Бутенках. Минуло кілька днів, але правоохоронці, як і раніше, не надто охоче діляться інформацією з приводу того, що ж спричинило проведення подібних слідчих дій.

Натомість білицький депутат Павло Гунжель охоче розповідає, що один із обшуків був проведений у оселі тамтешнього селищного голови Миколи Скрильника, і навіть називає, у якому місці і яку суму грошей знайшли поліцейські. Звідки Павло Олександрович знає такі подробиці, залишається загадкою, адже ні кобеляцькі поліцейські, ні жителі Бутенок у якості свідків у процесі обшуку участі не брали.

Оскільки правоохоронці та білицькі посадовці мовчать, посилаючись на таємницю слідства, то редакції довелося по крихтах збирати інформацію із джерел, незалежних від Гунжеля.

 

Що відомо через тиждень після проведення обшуків?

Вони відбувалися в приміщеннях нинішньої селищної ради та колишньої Бутенківської сільської ради. Приходили поліцейські додому і до двох посадовців. Причиною проведення обшуків є кримінальна справа, відкрита ще в 2020‑му році. Розслідування проводять за ознаками статей 191‑ї «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та 366‑ї «Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Найсуворіше покарання, передбачене однією з них — це аж 12 років позбавлення волі.

Швидше за все, кримінальна справа й була порушена саме за фактом можливих зловживань та крадіжки бюджетних коштів у ході будівництва злощасного стадіону. Висновок про це можна робити хоча б із того, що слідчі поліції вилучали фінансові документи ще колишньої Бутенківської сільради.

Чим усе закінчиться? Однозначний прогноз зараз, тим більше, не маючи доступу до інформації із першоджерела, робити неможливо. Але, як правило, подібні кримінальні справи мають два варіанти продовження. Перший — закриття кримінальної справи, другий — добровільне відшкодування збитків особами, провина яких доведена в суді.

Стадіон із горем на половину добудують, у тюрму ніхто не сідає. Хоча, поживемо-побачимо. Але вже у 2022‑му році.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 грудня 2021, 10:21 | Кобеляки | Кримінал
1. Fuks / 19 грудня 2021, 14:04
О,Миколайович на день народження СМВ і статейку підігнав,бо всі трішки почали забувати.Але буде і стаття ККУ,з вироком.До ворожки не ходить.Багато ньюансів там,і зацікавлених у вироку теж.Так що да 2022р для Біликів буде не легким.Можлива і відставка мера за станом здоров’я..Це найменша плата.Дуже багато зацікавлених...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації