Вхід | Реєстрація

Україна ввійшла в топ-10 європейського рейтингу відкритих даних

Україна ввійшла в топ-10 європейського рейтингу відкритих даних

Рівень зрілості цієї сфери в Україні становить 94%, тоді як середній показник в Європі — 81%. Про це повідомив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації.

«Минулого року ми були на 17-му місці, у групі fast trackers — країн, що швидко розвиваються. А цього року 6-та позиція вже переносить нас до trend setters — країн, які задають тренди. Одним з них є унікальний у своєму роді Центр компетенцій у сфері відкритих даних. Дія. Відкриті дані. І його ідею перейняли наші європейські партнери», — зазначив Федоров.

Україну в рейтингу випередили Франція, Ірландія, Іспанія, Польща та Естонія.

За словами міністра, рівень зрілості сфери відкритих даних в Україні в 2021-му склав 94%, що на 10% більше, ніж у минулому році.  При тому, що середній показник зрілості сфери в Європі становить 81%.

Дослідження Open Data Maturity Report щороку проводить Європейський портал даних. У ньому оцінюють поточну ситуацію та прогрес країн у відкритості даних. Відкриті дані — інформація, корисна для громадян, яку у відкритому доступі має публікувати держава. Йдеться про бюджет громад, рух громадського транспорту, аварійні дороги, інформація про екологічні показники тощо. Такі дані можна розповсюджувати та використовувати з будь-якою метою.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 грудня 2021, 15:23 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації