Вхід | Реєстрація

Щоб хліб не здорожчав, уряду доведеться розібратися з зернотрейдерами

Нова влада має змусити зернотрейдерів платити податки або націоналізувати їхні підприємства. До цього нове керівництво держави закликав на прес-конференції в ІА "Новини України" економіст, гендиректор держпідприємства «Полтаванафтогазгеологія». Він навів приклад про одного місцевого підприємця, який отримує на продажі зерна надприбутки, не сплачуючи державі жодних податків.
Однак, імені спекулянта спікер не озвучив.
«У полтавському регіоні один підприємець, який займається спекуляцією зерном, отримує 800 мільйонів доларів США доходу, з якого зовсім не платить податків. Треба вивести його на чисту воду! Маєш прибуток - плати податок, не маєш прибутку - погано працюєш і твоє підприємство має бути націоналізоване!», - заявив Геннадій Сікалов.
За підрахунками економіста,ринок зерна в Україні, який зараз перебуває «у тіні», складає 5 мільярдів доларів на рік. Геннадій Сікалов запевняє, що всі ці кошти розкрадають олігархи, які перепродають зерно втридорога. «Більшість цих зернотрейдеров мають відношення до БЮТ і нова влада тепер розбиратиметься як ними були приватизовані елеватори. Вони повернуть у державну власність, те що привласнили незаконно, а це потягне за собою подорожчання зерна. Але є ще одна причина - за статистичними даними, цього року потрібно буде пересівати 30% озимих. Уряд має терміново вжити дієві заходи для виходу з критичної ситуації. Особисто я вже чекаю підвищення цін на хліб», - попередив Геннадій Сікалов.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2010, 13:18 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації