Вхід | Реєстрація

Хлібопекарським підприємствам нададуть газ по пільговій ціні

Хлібопекарським підприємствам нададуть газ по пільговій ціні

Природний газ продаватимуть підприємствам хлібопекарської галузі за пільговим тарифом у 25 тис. грн за тисячу кубів. Наприклад, хлібокомбінат «Кулиничі» на грудень закупив газ по 36 тис. грн й готувався до ціни у 72 тис. грн з одночасним подорожчанням продукції на 15-18%. 

Початок 2022 року пройде без істотного підвищення вартості на хлібобулочні вироби. Кабінет міністрів України встановив пільговий тариф на природний газ для підприємств хлібопекарської галузі. Тариф до 31 березня 2022 року становитиме 25 тис. грн за 1000 кубометрів. Детальніше виданню «Полтавщина» розповів керівник ТОВ «Полтавський хлібокомбінат «Кулиничі» Олександр Козуб:

— Газ на грудень ми придбали за ціною 36 тис. грн за 1000 кубометрів. На 10 днів ми уже закупили за ціною 47 тис. грн. Коли газ почав коштувати понад $2000, то нас готували до ціни в січні на рівні 72 тис. грн. Ми вже готувалися до подорожчання продукції на 15-18%. Однак після гарантування нам пільгової ціни — подорожчання не буде. Навіть враховуючи, що ціна на борошно пішла нагору. Допомагає нам і те, що ми зараз опалюємо приміщення від котельні, яка працює на щепі. Це дозволило економити 8-9 тис. кубів газу щомісяця.

Як бачимо, Кабміну вдалося на словах вирішити проблему, хоча урядовці ще не вирішили механізм компенсації продавцю природного газу. Ймовірно, як і у випадку з теплокомуненерго, це знову відбудеться за рахунок бюджету.


Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 січня 2022, 16:58 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації