Вхід | Реєстрація

Що будуватимуть у області в 2022-му

Що будуватимуть у області в 2022-му
Фото: Суспільне Полтава

На Полтавщині продовжать будівництво інфраструктурних об’єктів та відновлення історичних пам’яток.

Будинок дворянського зібрання. (на фото) На його ремонт управління капітального будівництва Полтавської міськради вже уклало договір. Вартість робіт — понад 11 мільйонів гривень. Завершити їх планують до кінця січня. Підрядник має облаштувати тимчасовий дах, відновити цегляну кладку, залити армувальний пояс та відновити балки перекриття. Після того, як будівлю законсервують, її мають передати на баланс області. Подальші реставраційні роботи здійснюватимуть за гроші з обласного бюджету.

Кадетський корпус. Цього року над будівлею колишнього Кадетського корпусу мають зробити дах.

На продовження протиаварійних робіт із держбюджету передбачили 36 мільйонів гривень для Державної судової адміністрації. Цього року планують облаштувати нову покрівлю, відремонтувати та підсилити стіни, а ще — збудувати купол, відновити вікна та двері, систему водовідведення. На баланс Державної судової адміністрації будівлю передали у липні 2019-го.

Палац боротьби та боксу передали на баланс області і мають внести до державної програми будівництва 2022-го. Це для того, аби отримати субвенцію із держбюджету на виконання робіт.

Спортивний комплекс запланували звести п’ять років тому, але спорудили лише фундамент. Це мала бути триповерхова будівля з трьома татамі, трибунами для глядачів, а також тренажерними залами. Оплачували роботи із міського бюджету, а 2017-го будівництво зупинили через брак фінансування.

Аеропорт «Полтава». 17 грудня 2021-го у департаменті будівництва, містобудування й архітектури Полтавської ОДА повідомили про намір укласти договір на черговий етап проєктування реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту поблизу Полтави.

За оцінками проєктувальників, аби аеропорт зміг приймати літаки, на роботи потрібно приблизно 1,6 мільярда гривень.

Гроші мають дати із державного бюджету, оскільки він у черзі на фінансування регіональних аеропортів.

Крім того, земельну ділянку передали на баланс області, бо бюджет Полтавської громади не зможе профінансувати такі роботи.

Кременчуцький міст. Активна фаза будівництва нового мосту через річку Дніпро у Кременчуці припадає на 2022-й та 2023-й роки. Перші опори почали встановлювати у листопаді минулого року. Вантовий міст будує турецька компанія «Doğuş Grubu» на замовлення Служби автомобільних доріг. Довжина споруди становитиме 720 метрів, а вартість проєкту — 11,2 мільярда гривень.

 

Після облаштування опор 2022-го встановлять металевий каркас, бетонуватимуть труби та монтуватимуть монолітну основу над водою.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2022, 12:21 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації