Вхід | Реєстрація

Із 1 січня збільшилась допомога на догляд за хворою дитиною

Із 1 січня збільшилась допомога на догляд за хворою дитиною

Урядом 7 липня 2021року прийнято постанову №697 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою, зокрема, з 01.01.2022 збільшено розмір допомоги на дітей із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність, з одного до двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.

Розмір допомоги з 1 січня 2022 року становить:

  • для дітей віком до 6 років - 4200 грн на місяць;
  • для дітей віком від 6 до 18 років - 5236 грн на місяць.

Непрацюючим працездатним батькам (опікунам, усиновителям) період догляду за тяжкохворою дитиною, якій не встановлено інвалідність, зараховується до страхового стажу.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації, Центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат спільно з рай (міськ) управліннями соцзахисту населення проведено комплекс робіт з перерахунків розмірів допомог по кожному одержувачу, починаючи з січня 2022 року. Звертатися до територіальних управлінь соціального захисту населення та подавати додаткові документи не потрібно.

Виплату допомоги у збільшеному розмірі буде проведено у січні 2022 року.


Автор: Департамент соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 січня 2022, 11:37 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації