Вхід | Реєстрація

100 тисяч на бізнес для безробітних

100 тисяч на бізнес для безробітних

Міністерство соціальної політики запустило нову бюджетну програму «Рука допомоги», з 1 січня безробітні малозабезпечені зможуть отримати фінансову допомогу від держави для започаткування власного бізнесу. Про це йдеться на сайті відомства.

Так, пропонується надавати безвідсоткову фінансову допомогу розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок року — 97 500 гривень). Кошти зможуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів. Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно буде повернути.

Однак, сума, яка повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.

На реалізацію цієї програми в прийнятому Верховною Радою держбюджеті на наступний рік передбачено близько 100 мільйонів гривень.

Для отримання фінансової допомоги потрібно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи.

«Розробити бізнес-план допоможуть працівники центрів зайнятості, які надаватимуть учасникам бюджетної програми консультації із започаткування і ведення бізнесу та організовуватимуть для них безкоштовне професійне навчання», — додали в міністерстві.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2022, 15:45 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації