Вхід | Реєстрація

Два роки за вбивство... кота

Два роки за вбивство... кота

Наприкінці грудня в Кобеляцькому районному суді винесли вирок у кримінальній справі щодо особливо жорстокого поводження з тваринами.

Згідно із судовим вироком, обвинувачення за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України висувалося жителю Бережнівки.

26 жовтня минулого року підсудний, перебуваючи на території домоволодіння, схопив тварину правою рукою за задні лапи та декілька разів ударив головою об стіну будинку, що в подальшому спричинило смерть кота.

Відповідно до протоколу патологічного розтину, кіт сіро-коричневого смугастого окрасу помер у результаті великого крововиливу в області внутрішньочерепної порожнини.

Із особистих джерел кореспонденти «ЕХО» дізналися, що події відбулись за наступним сценарієм.

Підсудний зайшов у літню кухню та побачив, що на столі «хазяйнує» сусідський кіт. Не довго думаючи, живодер схопив тварину і вдарив об стінку будинку. У поліцію про живодера повідомив власник кота.

 

Дворічний іспитовий строк замість ув’язнення

26 листопада між прокурором та підозрюваним була укладена угода про визнання винуватості. Відповідно до неї, чоловік визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 299 ККУ, в обсязі підозри.

Сторони домовилися, що при затвердженні угоди буде призначене покарання у виді позбавлення волі на п`ять років. При цьому прокурор, потерпілий та захисник прохатимуть суд застосувати статті 75, 76 ККУ і звільнити підсудного від відбування покарання з іспитовим строком.

Суддя Кобеляцького районного суду Сергій Макарчук врахував тяжкість злочину та особу винного, який на обліку у лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває. Зважив, що потерпілий претензій матеріального чи морального характеру до обвинуваченого не висунув, а обвинувачений має постійне місце проживання і позитивно характеризується. Тому вважає можливим виправлення обвинуваченого без ізоляції від суспільства, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням.

Отож, п’ятирічний термін для мешканця Білицької ОТГ замінили іспитовим строком на два роки.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2022, 14:52 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації