Вхід | Реєстрація

Нардепи обіцяють кошти на міст, стадіон і свердловини

Нардепи обіцяють кошти на міст, стадіон і свердловини
Можливо, в цьому році міст перебудують

Принаймні, саме такими новинами поділився з депутатами кобеляцький міський голова Олександр Копелець.

На останньому минулорічному засіданні депутатських комісій очільник міськради повідомив колегам плани на 2022 рік.

— Як уже показала практика, народний депутат Олег Кулініч повністю профінансував автобус, який ми пригнали, і ремонт водомережі у селі Василівка, 2 400 000 гривень, — сказав Копелець. — На наступний рік нардеп Костянтин Касай обіцяє, хоча обіцяв на останню декаду цього року, кошти на реконструкцію Ведмедівського мосту. Уже є проектант, який може виготовити документацію. Міст плануємо будувати у 2022 році. Також передбачається капітальна реконструкція стадіону «Колос».

Зі слів міського голови, запланований масштабний ремонт артезіанських свердловин, оскільки ситуація по населених пунктах громади є катастрофічною.

— Там, де працювали наші, скажемо, передові господарства, усі скважини запісочили, порвало фільтри. Води немає. Як, наприклад, було у Василівці. Дві свердловини не працюють у Озерах. Я не говорю вже про Лучки, про Сухинівку, — пояснив Олександр Копелець. — Для цього подаємо окремо, скажімо, знайшли хід у Кабмін, там на 18 свердловин. Скільки виділять, стільки й будемо ремонтувати.

Керівництво Агентства місцевих доріг у Полтавській області готове й далі працювати з міською радою на умовах співфінансування. Відповідна пропозиція вже надійшла в міськраду. Тому заплановано завершити ремонт автодороги в напрямку Придніпрянського та в’їзд у Вільховатку. Паралельно продовжуватиметься і ремонт сільських доріг.

Крім того, Копелець додав, що вже розробляється документація під переобладнання світлогірської лікарні у реабілітаційний центр для військовослужбовців. Ремонт медзакладу проходитиме в рамках державної програми.

Тобто, якщо анонси міського голови справдяться і всі озвучені об’єкти профінансують, то 2022-ий може стати для Кобеляцької громади роком будівництва.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2022, 15:41 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації