Вхід | Реєстрація

У Полтавській обласній лікарні проводитимуть лазерне дроблення великих каменів у нирках

У Полтавській обласній лікарні проводитимуть лазерне дроблення великих каменів у нирках

На початку 2022 року до Полтавської обласної клінічної лікарні імені Скліфосовського прибуло унікальне обладнання: апарат для контактної літотрипсії, електронно-оптичний перетворювач операційних втручань та операційний рентгенопрозорий стіл. Закупили його за кошти обласного бюджету (10,7 мільйона гривень).

– У комплексі цю апаратуру ізраїльського виробництва використовуватимуть в операційній урологічного центру, щоб дробити у нирках камені від 2 см і більші, – розповів т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін. – Раніше такої потужної урологічної апаратури на Полтавщині не було. Нею можуть скористатися всі жителі області.

Заввідділом Центру урології ПОКЛ імені Скліфосовського Анатолій Філоненко розповів, що наявне обладнання допомагало лікарям дробити лише невеликі камінці – до 1,5 см.

– Новий лазер також дає змогу видаляти папіломи сечового міхура, уретри, проводити енуклеацію аденоми простати, – розповів Анатолій Філоненко. – За рік ми проводили до 300 подібних операцій, з появою нового обладнання їх може стати більше.

Лікування буде безкоштовне для жителів області, витратні матеріали купуватимуть за кошти обласного бюджету, – обіцяють у Полтавській ОДА.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2022, 11:14 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації