Вхід | Реєстрація

А Копелець — проти!

А Копелець — проти!
До нового звалища мер Кобеляк юридично ніякого відношення мати не хоче

Результати поіменного голосування під час позачергової сесії міськради свідчать про те, що міський голова Олександр Копелець проголосував проти тих питань, які сам же й виніс на сесію.

По великому рахунку, всі рішення, прийняті 17 січня 2022 року на позачерговій сесії міськради, можна вважати незаконними. І якщо хтось захоче, то може оскаржити і анулювати їх через суд. Адже сесія була проведена з грубим порушенням прийнятого самими депутатами регламенту. Згідно із основним документом, по якому працюють міські депутати, навіть про позачергову сесію мають повідомляти за добу до її проведення. У цьому разі про сесію 17 січня депутатів, за їх словами, попередили за декілька хвилин до її початку. А дехто з кобеляцьких обранців взагалі дізнався про неї після закінчення зібрання.

Швидше за все, причиною такої терміновості стало питання по комунальному підприємству «Переволочанське». Адже якби депутати терміново не зібралися і не прийняли зміни до Програми з благоустрою, то світлогірських комунальників відключили б від електроенергії. І село б залишилося без води.

Але паралельно міський голова вніс до порядку денного ще два питання. Одне пов’язане із вирішенням проблеми по утилізації твердих побутових відходів, друге — із будівництвом багатоквартирного будинку.

Про перебіг сесії детальніше читайте в іншому матеріалі. Ми ж зупинимося на результатах поіменного голосування. Так от, вони свідчать про те, що міський голова Олександр Копелець проголосував проти як виготовлення проекту відведення землі під якийсь міфічний сміттєпереробний завод, так і проти дозволу на початок робіт з будівництва будинку.

Ми зробили скріншоти результатів поіменного голосування вже 18 січня, через добу після закінчення сесії, з офіційного сайту міськради.

Чому Копелець проголосував проти? Звичайно, мова може йти про банальну помилку. Ну здригнулася рука в чоловіка, щось переплутав. Таке трапляється після свят.

Але дехто з депутатів говорить, що мова йде зовсім не про помилку, а про спробу перестрахуватися. Тому що, швидше за все, ніякого заводу з переробки відходів у Кобеляках не буде. Вірогідність того, що Копелець блефує, становить відсотків 99. Так не буває, щоб дані про інвестора були засекречені для всіх, окрім міського голови, а про подібні серйозні інвестиції нічого не знали на рівні керівництва області.

Найімовірніше, земельну ділянку терміново шукають для того, аби вивалювати туди кобеляцькі відходи. Так уже було в сучасній історії, коли міські депутати з подачі Копельця «благословили» незаконне звалище в лісі. І от зараз пробують створити нове, не менш незаконне.

І коли компетентні органи почнуть перевірку по новому звалищу, то виявиться, що міський голова голосував проти цього. Але, ой, нещастячко, був змушений виконувати волю депутатів.

Що ж, подивимося, як події будуть розвиватися далі. У будь-якому разі, підстав думати, що міський голова дійсно вживає дієвих заходів, аби попередити сміттєвий колапс у Кобеляках, немає.

Звичайно, Копелець, за старою звичкою, буде називати «винних» — громадських активістів, журналістів, екологів. Напевне, для цього міська рада вже оголосила тендер на друк 20 випусків «Нашої громади». Краще було б, аби вони оті заплановані 257 тисяч витратили на вивезення сміття. Але тут нікуди не подінешся від риторичного запитання — «Кому краще?». Місту — так. А міській владі?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2022, 16:44 | Кобеляки | Політика


1. Krapka / 20 січня 2022, 17:48
Та такого срачу в місті я не пам’ятаю, скільки себе знаю. Слово «срач» вжито і в прямому, і в переносному значенні. Срач у головах і словах «керівництва» громадою і наближених до нього, срач - на вулицях. Ще декілька днів і через контейнери зі сміттям і тим, що валяється довкола, з дому не вийти.
2. ixtamnetka2 / 20 січня 2022, 18:50
Що робиться ! Такого безчинства не пам"ятаю, скільки живу в Кобеляках.... Мене, навіть не сам копелець дивує, а ті, що сидять поряд з ним і на одній сесії... ДЕПУТАТИ ! ДЕ ВИ ? Де ваша обіцянка працювать на благо громади ? Поки що працюєте лишень на благо копельця...
3. Fed654Frumos / 20 січня 2022, 19:59
Срач?Немає ніякого срачу!А хто нагнітає цю істерію,той сепаратист і рука Кремля!Нюхайте мовчки,бо Путін нападе!!

Змінено 20.01.2022, 21:56
4. Fed654Frumos / 20 січня 2022, 20:59
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Шановні,хочете правду?Оце все скуління про несправедливість,це пиздьож.Всі коментатори,а саме,всі оці іхтамнєтки,крапки,катрички,ковачі,і навіть федфрумоси та Філони правдолюбами стали,бо не біля владного корита.А ’’підмакушити’’ любого,та голосуватиме за те що треба,аж гай шумітиме!
5. DonchenkoLyubov / 20 січня 2022, 21:58
Хочу всіх розчарувати,почула таку нову версію,від подруги, що возити сміття вже будуть тільки в Горішні Плавні.Активісти не дадуть висипати мусор ніде.Cанича очікує участь лісника Хоми.
6. Чудо Юдо / 21 січня 2022, 00:10
4.Fed654Frumos
«Всі коментатори,а саме,всі оці іхтамнєтки,крапки,катрички,ковачі,і навіть федфрумоси та Філони правдолюбами стали,бо не біля владного корита.»

Отже спуску не можна давати нікому із них, хто б до корита не добрався. Нічого розслаблятися тим, хто має змогу мацати народні гроші.
До речі, Копелець, мені здається, нещаслива людина. От наче і +230% до зарплати отримує, нагинає купу підлеглих, крутить депутатами як хоче, а на обличчя та постать глянеш - ні, нещасливий чоловік, спить погано і нерви нікудишні...
7. orakul / 21 січня 2022, 10:14
От блін товчуть воду в ступі й товчуть. Прийдеться таки розібратися з цим сміттям. Ніхто не пише ніяких конкретних пропозицій. Які є варіанти. Виділили ділянку, знов те так. Треба завод будувати? Поки ща очевидно тільки одне - наїзд на Копелця. Ну ясно ж що активісти не з неба впали, якийсь же їм тіпа сорос платить бабло. Комусь же це вигідно.
8. Krapka / 21 січня 2022, 13:05
7.orakul
«Ніхто не пише ніяких конкретних пропозицій.»

А можливо, кожен повинен займатися своєю роботою? Я - своєю, ви - своєю, голова громади - своєю. Тоді може й лад буде. Якраз ці обов’язки, як от благоустрій міста, і є його прямими обов’язками. Ви ж коли йдете до лікаря не допомагаєте йому поставити діагноз, коли він не справляється?
9. Чудо Юдо / 21 січня 2022, 13:08
7.orakul
«Комусь же це вигідно. »

А що, просто не можна бути проти велетенського гнидника у лісі?
Ні, ну за активістів я не знаю, може який сорос і платить... Але це не відміняє того факту, що Копелець пиз**ць утворив у лісі і нічого не бажає з ним робити. Закрили цей гнидник - терміново відкриваємо новий! Земля у ОТГ ще є – серемо поки не засеремося повністю.

7.orakul
«Які є варіанти»

Кобеляцьке керівництво не напряглося навіть найдешевше зробити. Наприклад, повісити банери по місту, у якому закликати громадян сортувати сміття - спасибі Будакову, він таку можливість зробив. Це не прибере все сміття, але значно зменшить його кількість. Є і іншій недорогі способи агітації. Але ні, яка там в ху агітація? Навіщо? Гроші виділяються на вітання людей зі святами мером (такі банери замінюють чітко і по розпорядку). Це ж набагато потрібніше для жителів ОТГ.
10. orakul / 21 січня 2022, 14:49
8.Krapka
«А можливо, кожен повинен займатися своєю роботою?»

Ту так кожен своєю і займається. Ви ж сесії і виконкоми не проводите. І перше й друге є колективним органом. І не треба писати що по факту Копелець їх купив. Не продавайтеся, або не обирайте продажнії. От я й запитую у наріда, депутатів, активістів: чого вони хочуть, і які є пропозиції? Ну от є ваша перша реальна пропозиція - повісити банери. Можна повісити, який тільки від них буде толок? Ну але як би там не було, це пропозиція. Більше пропозицій нема. Я так розумію, що звалища в лісі вже не буде, воно беде в іншому місці, ну то може тоді й досить кіпішувати?
11. саша ставицький / 21 січня 2022, 14:50
Ви всі вже забули , як Ісип валив сміття на території міста і ніхто не висловлював протестів. Отам хтось з оцих активістів коментаторів пише , що сміття возитимуть в Комсомольськ , то очевидно не шевелить мізками , шо всі ті затрати ляжуть на виробників сміття і не уявляє , що все те ляже на населення.Якщо ті Сухинівські активісти трохи без здорового глузду , то везіть їм сміття до дому.Цим задрипаним активістам дуже хочеться до влади , от вони і мутять.
12. orakul / 21 січня 2022, 15:09
11.саша ставицький
«Ви всі вже забули , як Ісип валив сміття на території міста і ніхто не висловлював протестів»

Та чого ж всі забули, я памятаю. Тоді кіпішували ті, хто жив біля звалища.
11.саша ставицький
« всі ті затрати ляжуть на виробників сміття і»

Канєшно ж ляжуть. Але про це ніхто не дума. Ну це тіпа як і на майдан всі повалили і ніхто не хотів думати що далі буде. На тему затрат знайшов цікаву інфу. Щас .. напишу.
13. orakul / 21 січня 2022, 15:21
Так от, пише цілий екологічний експерт цілого ООНу, свідомим не путати з ОУН.
"Всемирный банк в своих специальных методических рекомендациях по строительству мусоросжигательных заводов (МСЗ) для развивающихся стран пишет, что правительство любой из них, прежде чем начать строительство такого завода, должно задуматься и ответить на вопрос: чем его не устраивает простое складирование мусора на ничейных землях или в отработанных карьерах (если только у вас нет острой нехватки земли..."
Ну землі то у нас хоч греблю гати. Більше виділим під смітники, значить більше її у нас залишиться. Решту скуплять. Ну якого х нам ще треба? А,... завод треба. Ну почитаємо далі: "нужно отдавать себе отчет в том, что сжигание мусора на заводах — это бизнес, а не благотворительность. Завод должен окупаться."
Усьо ясно? Активісти - куплені бізнесом козачки.
Йдемо далі. "и плата за утилизацию мусора может быть не меньше 50—100 долларов США в год". Знахдимо дитину яка зна арихметику і вона вирахує що це 250 гривень у місяць.
Тоді вже не Копелець буде не у дєл, а активісти. А Копелець тоді буде в капкані, як і всі ми, бо хрен куди ви мусор дінете поки не заплатите. А сайт російський і тариф обрахований під російські енергоносії ціна яких в десять раз менша ніж в укрогейропі. Так що можете сміло множити 250 грн мінімум на 4. Буде 1000 грн замість 15 грн. Нормальний екобізнес? Посилання на realnoevremya.ru
14. Filon / 21 січня 2022, 17:04
Активісти - куплені бізнесом козачки. Дааааа. Не очікував. Яким бізнесом? Транснаціональні корпорації платять Ковачу і Катричку? І про моєму не активісти, а саме Копелець, якого ви постійно виправдовуєте, галюцинує про завод. Так що із логікою тут у вас повний абзац
15. orakul / 21 січня 2022, 18:14
14.Filon
«Транснаціональні корпорації платять Ковачу і Катричку? І про моєму не активісти, а саме Копелець, якого ви постійно виправдовуєте, галюцинує про завод»

А чому б і ні? Саме транснаціональним, не напряму звичайно. Хіба земля вже не скуплена? І х_улі тут россуждать про завод, коли вже тіла і душі скуплені, а нарід про якесь сміття і про благоустрій розсуждає. Та спалять їх скоро як те сміття. Щодо галюників про завод, так я ж тут і запитую всіх, хто щось знає. Із статей нічого незрозуміло. Які задуми у Копельця і депутатів? Можна зрозуміти лише те, що Копелець все робить не так. А як треба, ніхто не каже. Той же Ковач на запитання у ФБ відповів, що його відповідь коштує 100 тисяч. У мене таких грошей нема. Якщо вони є у редакція, то хай скаже редакції, а редакція нам напише, яке у нього бачення вирішення проблеми. Однозначно, що в перспективі, або тут буде завод, або будуть возить сміття на чужий завод. В будь якому випадку тариф виросте в рази. І як буде завод, то по посадках уже хрен хтось щось висипе. Тоді будуть зондер команди, які відловляюватимуть порушників і штрафувати. Може саме Ковач із Славком і будуть це робити. Генетична память має значення.

Змінено 21.01.2022, 18:18
16. Filon / 21 січня 2022, 19:39
15.orakul
« А як треба, ніхто не каже. »

Я неодноразово у Фейсовому буку і на шпальтах газети висловлював свої пропозиції. А заводу ніякого не буде. Я відслідковую цю тему ще з часів "злочинного режиму". Тему заводу піднімали на рівні України та області. І все закінчувалося балачками. Завод - це сотні мільйонів. І не гривень. Ніхто Україні таких грошей не дасть. І ніхто не вкладе. Ризики шалені. Люди у яких є «вільні» сотні мільйонів доларів на таке не підпишуться. ВІд слова "ніколи".
17. Slavko / 21 січня 2022, 19:42
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ну шо ти, Коробчинський воду в ступі товчеш, всім перемиваючи кістки і за Копельця все жопу дереш !?
Звісно, шо вами обраний пахан все робить не так, все понятіям. Ну не всім це не те що не до вподоби, а абсолютно не влаштовує цей сууцільний беспредєл ! Вони й заяви ще жодної не прийняли по-людськи – то журнала нема, то печаті, то вже відповіли, а відповіді немає і реально до них страшно у раду йти, щоб фізично не постраждати, особливо, коли ти у меншості...
Ну все, як знаєш де... Що говорити про щось там ще ?
Підіть самі, ви ж так печетесь за все і за всіх !! Візьміть участь хоть у чрмусь ! Спитайте за вирішення проблем у своїх обранців, а не активістів ! Кишка слаба чи рила в пуху заважають ? Причетні, в будь-якому випадку, бо обрали цих обранців ! Вперед ! Є навіть активісти по зливу активістів, а ви ніхто.
18. alist / 21 січня 2022, 19:45
5.DonchenkoLyubov
«Cанича очікує участь лісника Хоми. »

Тобто купить пару крутих автівок, за незрозуцміло які гроші і йому нічого за це не буде?
11.саша ставицький
«Ви всі вже забули , як Ісип валив сміття на території міста і ніхто не висловлював протестів. »

Насправді, можна лише поспівчувати Копельцю, він напевно щиро нерозуміє чого, до нього так прицепились. Він же робить все по заповідях Ілліч...тобто Ісипа. Один в один! І раптом такий кіпіш з мусором. Більше того, він же не з Ганжівки перемістив мусорку в Кобеляки, а з Кобеляк за межі міста! Герой! А тут така вакнахалія.
11.саша ставицький
«Отам хтось з оцих активістів коментаторів пише , що сміття возитимуть в Комсомольськ , то очевидно не шевелить мізками , шо всі ті затрати ляжуть на виробників сміття і не уявляє , що все те ляже на населення.»

По перше активістам плювати, для них це не гроші, по друге, частина з них взагалі не з Кобеляк, і скільки там платитимуть кобелячани їм пофіг, і по третє, вони розуміють, що люди так мислять, що коли платіж за мусор виросте в 3-5-7-40 разів, то кобелячани будуть ненавидіти за це ....Копельця, а не активістів. І як наслідок...
11.саша ставицький
«Цим задрипаним активістам дуже хочеться до влади , от вони і мутять. »

Тільки слово влада, дещо зайве, грошей хочеться, грошей. Влада, то лише один із способів зрубити бабла, причому необов’язковий.
19. Slavko / 21 січня 2022, 19:49
Коробчинський весь час сидить, завербований фсб, (ере на українців безнаказано, чарчину попива і ні за що не хвилюється, крім як за рух українців в бік Америки та ще тепер і за Копельця ! Оце така тепер "радянська політика" у агентів Кремля ! І вушанку не скида...
20. alist / 21 січня 2022, 20:01
14.Filon
«Активісти - куплені бізнесом козачки. »

Ну дійсно навряд чи якісь таємничі «масони» заказали Катричку і Ковачу Копельця, але...
Якщо подивитись на мусорні скандали в місті, то поперідній, припав на минулі вибори і післявиборчий переділ бабла в міськрадію. А потім тиша і ледве чутний шелест грошей з приміщення міськради і туго набиті кармани депутатів після кожного голосування. Ні дійсно, щось там ніби-то робилось, прокурори, суди і т.д. Але загалом тиша. А тут раптом таке пожвавлення. Так, що думаю дійсно кимось куплені, хтось щось знову виторговує з Копельця. Що? Можна лише фантазувати, може Санич найшов ще нічейні 500-800 гектарів землі, може на початок року ділять хто, яку частину бюджета "освоюватиме"... Одне можна сказати точно, історія нашого району, чітко показує - за кожним місцевим «кіпішом» завжди ховається чимале бабло. Навряд чи ця ситуація є виключенням.
P.S. І розмови про вплив мусора на екологію громади, видаються смішними на фоні 3/4 жителів і бізнесів міста, що топлять зараз дровами і всі дихають цим попелов, сотень тон хімікатів, що висипають на поля і їх змиває в річку, «якісних» продуктів (в т.ч. місцевого вирощування і виробництва), якими можна отруїти навіть чорнобильських мутантів і т.п.
21. orakul / 21 січня 2022, 20:18
17.Slavko
«воду в ступі товчеш,»

Ну це ж ти воду в ступі товчеш. Ти бачиш, я вище запитував про конкретику. А ні Філон, ні ти нічого конкретного не пишете. Філон написав, що заводу не буде. Припустимо. Так для чого тоді вся оця балаканина? Ну виділили землю під звалище і хай там складують те сміття. Тим більше, що навіть екоексперти ООН допусткають такий варіант звалища. Я ж вже писав, що я не в темі, як воно повинно бути, але прийдеться розібратися. Хоча.. це пуста трата часу. Ще повторюсь, поки ви тут товктимете воду в ступі про переробку сміття вас самих перероблять на сміття. Це тільки дуже пришелепуваті люди можуть на тонучому кораблі каструлі на камбузі чистити. Я тобі понятно пояснив? Ти ж нече вже став трішки розбиратися звіткіля ноги ростуть.
22. IgorSergeevich / 21 січня 2022, 20:57
21.orakul
«Ну виділили землю під звалище і хай там складують те сміття.»

Я чомусь був переконаний що ти дійсно мудра людина. але читаючи твоі коменти дивуюся з тебе.Вибач ти повністю із ще деякими коментаторами Д......Л. Возити із одного місця на інше мусор неможна, без відповідних дозволів , і складувати будь де теж не можна , виділення земельноі ділянки не надає право даже із цільовим призначенням для цілей поводження з відходами звалювати там мусор.Таке рішення 1000% буде скасоване знову судом.
23. orakul / 21 січня 2022, 21:37
22.IgorSergeevich
«Возити із одного місця на інше мусор неможна, без відповідних дозволів »

Я що, десь писав, щоб возили без дозволів? Треба всі документи оформити згідно чинного законодавства і тоді спокійно возити.
24. Borch / 21 січня 2022, 23:54
Копельцю щастя таке на голову звалилося. Мега проблему запропонували вирішити. От він с переляку і попер щоб не спугнути інвестора. То нічого що інвестор планує побудувати 300 заводів по Україні, чи то вже побудував. Ніде б він не дівся. Головне щоб конкуренти не перетягнули славу на себе, бо с такою перемогою Санич собі гарантує наступний строк. Наскільки діло вигорить, це вже не від Копельця залежить.
25. Slavko / 22 січня 2022, 00:38
21.orakul
«А ні Філон, ні ти нічого конкретного не пишете. Ф»

А шо вам телепням писати ? Шо я не накрав стільки, шоб, як Копелець, собі вибори купити, гінців по селах поганяти, газет написати, Ковача там намалювати, басейна кобелячанам... (уявного), всього-всього коротше, там, оті села курортні не забути, ну і головне - це ВИРІШЕННЯ ПИТАННЯ СМІТТЄЗВАЛИЩА всім наобіцяти та в «нужні» і прибильні партії треба вступати, то отоді можна щось телепням і розповідати про басейни, заводи, гостініци, як на останній сесії...
А тоді, як накраду, получу який-небудь ступінь філософський... Але не хочу обіцяти.
26. orakul / 22 січня 2022, 01:33
25.Slavko
«
А шо вам телепням писати ? Шо я не накрав стільки, шоб, як Копелець, собі вибори купити»

Накрадь купи.... Так тобі це не поможе. Ти розуміш, що я запитув про конкретику по проблемі звалища? І блін всім як пороблено, ніхто нічого не розуміє.
27. Випадковий / 10 лютого 2022, 09:53
Копелець у черговий раз усіх обдурив: вийшла його газетка (гроші, звісно,є ), але обіцяних результатів голосування так і не надрукував...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації