Вхід | Реєстрація

Кредит в банку чи МФО: порівняння умов

Кредит в банку чи МФО: порівняння умов

В наш час для отримання кредиту можна скористатися 2 популярними способами – кредит в банку або онлайн кредит на карту від МФО (мікрофінансової організації). Порівняємо основні умови кредитування, а також плюси і мінуси кожного способу. Для порівняння банківських та небанківських позик ми використали аналітичні дослідження сервісу Prostobank.ua, який з 2006 року вивчає ринок кредитування України.

 

Кредити на карту від МФО

Згідно даних Prostobank.ua онлайн кредити на карту видають більше 40 мікрофінансових організацій. Більшість МФО пропонує акційні умови кредитування для нових клієнтів – кредит під 0,01%. Найпопулярніша сума кредиту – до 15 тис. грн., максимальна сума мікропозики – 100 тис. грн.

Основні плюси онлайн кредитів:

  • Можливість оформити позику онлайн, не відвідуючи офіс кредитної компанії
  • Вигідні умови кредитування для нових клієнтів
  • Мінімальний пакет документів (паспорт, ідентифікаційний код, банківська карта)

Недоліки онлайн кредитів

  • Короткий термін кредитування (більшість МФО видають займи на термін до 30-60 днів)
  • Високі процентні ставки для клієнтів, які мають прострочення (реальна річна ставка може складати 365-999,99% річних)

Розрахуємо відсотки для оналйн кредиту на суму 15 тис. грн. терміном на 30 днів. Оформляючи кредит на карту в МФО (наприклад, в creditplus) проценти для нових клієнтів становитимуть 45 грн., для інших клієнтів (які отримують позику не вперше) – 8550 грн. (або 57% річних).

 

Кредит готівкою в банку

Банки України, на сьогодні зареєстровано 71, видають кредити готівкою на термін 1-5 років. Серед переваг таких кредитів – більший термін кредитування, а також можливість оформити позику на більшу суму. Наприклад, 13 банків готові видати споживчий кредит на суму 50 тис. грн. Серед мінусів банківських кредитів – нема пільгових умов кредитування для нових клієнтів.

Розглянемо більш детально умови кредиту терміном на 1 рік для суми 50 тис. грн. Мінімальна реальна ставка складає 24,03% річних, середня – 74,36% річних, максимальна – 147,28% річних. Тобто, вибравши банк з мінімальною ставкою, сума процентів по кредиту складе 1968,75 грн.

Наостанок, можна зробити наступні висновки. В МФО вигідно оформляти кредит на невелику суму на короткий термін і новим клієнтам. Якщо вам потрібна більша сума коштів і на довший період - то краще звернутись в банк. Але обов'язково потрібно порівнювати умови кредитування в декількох установах, для цього можна скористатися рейтингами кредитів на сайтах Prostobank.ua і Bankchart.com.ua.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2022, 15:28 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації