Вхід | Реєстрація

Із початку року до поліції надійшло більше повідомлень про замінування ніж за весь минулий рік

Із початку року до поліції надійшло більше повідомлень про замінування ніж за весь минулий рік

Лише з початку 2022 року надійшло 339 повідомлень про замінування, з них 306 повідомлень надійшло електронною поштою, 27 – телефоном і 6 – особисто або поштою. І це половина всіх таких повідомлень, отриманих за весь 2021 рік.

Поліція повідомляє, що правоохоронці реагували на всі повідомлення про мінування. Ними перевірено 3183 об’єкти. Незважаючи на те, що жодне з таких повідомлень не було правдивим, органи поліції реагують на кожну інформацію та разом з відповідними адміністраціями проводять перевірку.

Сьогодні поліція констатує: серія псевдозамінувань є нічим іншим як елементом гібридної агресії та спланованою інформаційною операцією. Мета цього інформаційного тероризму – тримати українців в напрузі та вселити невпевненість у власній безпеці, і зробити це не так терористичним актом, як можливістю, що подібне може статися. Тому головне – зберігати спокій.

Крім того, поліцейські стверджують, що псевдоповідомлення про замінування надходять із тимчасово непідконтрольної території України або з Російської Федерації.

Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності згідно зі статтею 259 ККУ карається позбавленням волі на строк від двох до восьми років.

Усі повідомлення про замінування виявилися неправдивими.


Автор: Департамент комунікації МВС України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 січня 2022, 10:45 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації