Вхід | Реєстрація

У Полтаві планують побудувати Музей науки

У Полтаві планують побудувати Музей науки

Створення Музею науки включили до проєкту реконструкції обласної наукової бібліотеки імені Івана Котляревського на 2023 рік. Про це повідомив т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін під час пресконференції 28 січня.

– У нас уже розробляється проєкт наукової бібліотеки, що знаходиться поряд з державним прапором. У цей простір планують включити Музей науки, але не тільки його. Є ідея створити там простір для розвитку молоді в інших напрямах, зокрема кіберпростір. Тому що у наука розвивається в різних сферах, – розповів Дмитро Лунін.

Для наукової бібліотеки закупили планетарний книжковий сканер, який дасть змогу оцифрувати її фонди й надати доступ до інформації у виданнях, яким кілька сотень років.

Щоб вивільнити простір для Музею науки, у бібліотеці планують оптимізувати використання простору приміщень. Зокрема оцифрувати й передати до державного архіву на зберігання фонд газети «Зоря Полтавщини», який розміщений на першому поверсі бібліотеки. Також планують закупити обладнання для штрихкодування літератури та автоматизації роботи, яку раніше виконували вручну.

Після реконструкції перші три поверхи бібліотеки пристосують для надання послуг відвідувачам, а фондосховище розмістять на 4 та 5 поверхах.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2022, 15:05 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації