Вхід | Реєстрація

90 днів: в Україні скоротили мінімальний термін для отримання «бустера» та змінили схеми міксування вакцин

90 днів: в Україні скоротили мінімальний термін для отримання «бустера» та змінили схеми міксування вакцин

Мінімальний термін отримання бустерної дози вакцини від коронавірусу скорочено з 180 до 90 днів. Таке рішення міститься у постанові Кабміну від 19 січня. Документ опубліковано 27 січня.

В Україні термін для введення "бустера" становитиме від 90 до 270 днів після останнього щеплення. Це стосується також вакцинації однією вакциною та змішаних схем вакцинації. Крім того, тепер у сертифікаті COVID після бустерної дози з'являться слова "booster/бустер".

Змінено та терміни повторної вакцинації. Як уточнили в МОЗ агентству Інтерфакс-Україна, рекомендований оптимальний термін ревакцинації — від шести до дев'яти місяців після первинного курсу вакцинації, незалежно від вакцини, якою щеплена людина. А українці з ослабленим імунітетом, які отримали додаткову дозу, також зможуть вакцинуватись бустерною дозою через 3-6 місяців.

Також в Україні змінили можливі схеми міксування вакцин COVID-19. Нові схеми закріплені у позиції Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики.

За даними МОЗ, для першої, другої та бустерної дози можна застосовувати такі схеми:



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 січня 2022, 16:15 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації