З 1 січня 2022 в усіх українських школах стартувало Нове шкільне харчування - це один з етапів реформи шкільного харчування. Розробляв нове шкільне меню український кулінар Євген Клопотенко. Ключовою особливістю змін став перехід до більш здорового харчування: менше цукру, солі, хліба, жирів та субпродуктів.
3 лютого Кобеляцька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №3 провела презентацію нового шкільного харчування, до впровадження якого готувалася кілька років.
На зустрічі були присутні начальник відділу освіти Наталія Коваль, провідний спеціаліст відділу освіти Леся Калакуцька, представники батьківської громадськості, вчителі.
Найбільш приємною і корисною стала дегустація страв оновленого меню у шкільній їдальні. Кухарі їдальні Ірина Головня і Любов Герасименко успішно презентували нововведення, що підтвердило той факт, що у таких справах надзвичайно важливий людський фактор – професійна кваліфікація кухарів та їх бажання працювати творчо.