Вхід | Реєстрація

Підробітки українців можуть оподаткувати

Підробітки українців можуть оподаткувати

У Верховній раді готується новий законопроект, який дозволить оподаткувати громадян країни додатковими податками за підробіток. Експерти кажуть, що влада в такий спосіб має намір стягувати збори з непостійних заробітків таксистів, нянь, фотографів та інших самозайнятих працівників.

Видання «Економічна правда» повідомляє, що підробіток контролюватиметься податковими органами за допомогою обов'язкових касових апаратів, а надання послуг обкладатиметься податковою ставкою у розмірі від 5,5%.

Дохід від додаткової зайнятості за рік не повинен перевищувати 153 мінімальні зарплати. Станом на 2022 рік це становить 994 500 грн. на рік або 82 875 грн. на місяць. За більш високих доходів податкова ставка становитиме 18%.

Ініціатива розробляється представниками партії «Слуга народу» під керівництвом голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева. Доходи від підробітків проходитимуть через касовий апарат та податкові органи зможуть моніторити розмір прибутку з метою встановлення суми необхідного податкового збору.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2022, 16:45 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації