Вхід | Реєстрація

Навіщо Копелець наговорює на Жука

Навіщо Копелець наговорює на Жука

Днями кобеляцький міський голова вчергове розповсюдив інформацію, що не відповідає дійсності. «На горіхи» дісталося фермеру Олександру Жуку.

Під час зустрічі з жителями села Сухинівка міський голова повідомив‑поскаржився на погану наповнюваність бюджету громади. І як одну з причин назвав низьку орендну плату, яка встановлена для деяких землекористувачів.

Зокрема, Копелець сказав, що за землі в селі Галі платять по сім гривень за гектар. При цьому фермер взяв у оренду сінокоси, а використовує їх, як землю для тваринного сільськогосподарського виробництва. А це є порушенням законодавства, в результаті чого не наповнюється міський бюджети.

При цьому міський голова згадав фермера Олександра Жука. Кілька місяців тому з подачі Копельця депутати вже голосували за те, аби прокуратура перевірила законність отримання землі Олександром Георгійовичем.

Тоді редакція звернулася за коментарем до Олександра Жука. І він назвав нікчемним рішення депутатів. За його словами, землю він отримав законно і приступив до її обробітку лише після виготовлення всіх обов’язкових документів.

Після чергової заяви Копельця, редакція знову звернулася за коментарем до Жука. Олександр Георгійович скинув на Вайбер копію документа про обґрунтування цільового призначення землі, а також копію банківської платіжки. А на словах сказав:

— Я прекрасно знаю про відповідальність, що настає в разі, коли виробник самовільно розорює луки і мінімізує податки. Я вчасно замовив необхідний документ про переведення сіножатей у іншу категорію земель. І плачу я за гектар не сім гривень, як каже Копелець, а чотириста. Це якби було по сім гривень, то я б за ті 43 гектари заплатив би всього лиш 301 гривню. А я лише в цьому місяці дві тисячі заплатив. Так що я готовий до будь-яких перевірок.

Жук висловив думку, що було б краще, аби міська влада перевірила законність розорювання всіх сінокосів, які щедро роздала в минулому році.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2022, 19:41 | Кобеляки | Політика
1. Super Stas / 14 лютого 2022, 14:33
"Жук висловив думку, що було б краще, аби міська влада перевірила законність розорювання всіх сінокосів, які щедро роздала в минулому році."

А якже ж міська рада перевірить. Якщо у самого Санича і його дітей та цивільної дружини 250 гектарів сінокосів з’явилось у приватній власності 2021 році в селі Сінне.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації