Вхід | Реєстрація

Кошти, отримані за «пакунок малюка» зараз можна використати на будь-які необхідні товари

Кошти, отримані за «пакунок малюка» зараз можна використати на будь-які необхідні товари

Кабінетом Міністрів України 05.03.2022 прийнято постанову №204, відповідно до якої надання грошової компенсації «пакунку малюка» здійснюється за спрощеним порядком.

Згідно з прийнятою постановою на весь період воєнного стану плюс один місяць після його завершення передбачено наступні положення:

  • родини можуть використовувати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» на будь-які необхідні товари у будь-яких закладах торгівлі;

  • не застосовується вимога використати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» протягом 12 місяців. Якщо раніше банки повертали до бюджету невикористаний родинами залишок через 12 місяців після перерахування коштів на картку, то зараз кошти залишаються у родин, і вони можуть їх використовувати протягом воєнного стану плюс один місяць без цього обмеження;

  • родинам які не зможуть відкрити новий поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, щоб отримати на нього кошти компенсації, дозволено перераховувати її на будь-який рахунок родини, який вже відкритий в АТ КБ «ПриватБанк».

Для отримання грошової компенсації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» один з батьків має подати заяву з копією свідоцтва про народження та довідкою з пологового будинку про неотримання натуральної допомоги «пакунок малюка».

Якщо свідоцтва про народження немає, то до заяви достатньо додати копію документа, що підтверджує факт народження дитини в закладі охорони здоров’я або поза ним.

В разі відсутності батьків заяву можуть подати патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини. В такому випадку до заяви вони додають:

  • копію рішення районної, районної у місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);
  • копію рішення районної, районної у місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя або до дитячого будинку сімейного типу, або прийомної сім’ї (для сім’ї патронатного вихователя, прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу);

Заява з необхідним пакетом документів подається особисто за місцем проживання/перебування/звернення отримувача до виконавчого органу сільської, селищної ради, центру надання адміністративних послуг, а в містах обласного значення до управлінь соціального захисту населення.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня 2022, 12:48 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації