Вхід | Реєстрація

«Бойові» 100 тисяч

«Бойові» 100 тисяч

Уряд прийняв рішення про виплату по 100 тисяч гривень українським захисникам і захисницям, які лікуються від поранень чи потрапили в полон, повідомляє Урядовий портал.

«1 квітня на засіданні уряду було ухвалене рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 28 лютого 2022 р. № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їхнім сім’ям під час дії воєнного стану», — ідеться в повідомленні.

Зміни дозволять, зокрема, до наказів про виплату додаткової винагороди, збільшеної до 100 тисяч гривень, включати осіб, які у зв’язку з пораненням, пов’язаним із захистом Батьківщини, перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я, включаючи час переміщення з одного в інший лікарняні заклади, або ж перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком військово‑лікарської комісії.

Крім того, прийняті зміни дозволять включати осіб, захоплених у полон, або ж які стали заручниками, а також інтерновані в нейтральні держави або безвісно відсутні; а також особам, що загинули або померли внаслідок отриманих травм чи поранень, — за весь місяць, у якому особа загинула.

Документ дозволить врегулювати порядок грошового розподілу одноразової допомоги в разі загибелі особи та визначення повного кола осіб, які мають право на одноразову грошову допомогу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2022, 15:37 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації