Вхід | Реєстрація

Рятувальник Ігор Гетало з Полтави постраждав внаслідок ворожого удару в Дніпрі – триває збір коштів на лікування

Рятувальник Ігор Гетало з Полтави постраждав внаслідок ворожого удару в Дніпрі – триває збір коштів на лікування

Під час ліквідації наслідків ворожого обстрілу у Дніпрі рятувальниками, росіяни нанесли ще один удар внаслідок якого постраждали п’ятеро пожежників.

Про це ЗМІСТу 10 квітня розповів Ігор Гетало.

Нині він перебуває у лікарні, йому надають необхідну допомогу. Почувається не дуже добре, але може спілкуватися й має позитивний настрій. За його словами, удар стався раптово.

Друг рятувальника Дмитро Сорочан збирає кошти для порятунку пожежника та його дівчини Євгенії Дудки, яка також працювала над ліквідацією наслідків ворожого удару й постраждала внаслідок повторного обстрілу. Карта збору коштів: 4149439316541980 (Сорочан Дмитро). Під час переказу поставте позначку «на пожежних Дніпра» або просто «Дніпро».

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області повідомили, що ракети ворога продовжують летіти. У селі Звонецькому Дніпровського району ворог поцілив в інфраструктурний об'єкт. Там зараз працюють рятувальники. Дані про руйнування та кількість жертв уточнюють.

Також була повторна атака на аеропорт у Дніпрі. Від нього вже не лишилося живого місця. Зруйнований і сам аеропорт, і інфраструктура поряд.

Ігор Гетало переїхав працювати до Дніпра з Полтави. Бути пожежником він мріяв з дитинства, а кар’єру рятувальника розпочав після закінчення університету. Має нагороду за гасіння нічної пожежі у квартирі багатоповерхівки – орден за відвагу в надзвичайній ситуації. За його словами, тоді вдалося врятувати 15 людей.

Раніше він розповідав як їздив гасити пожежу в Чорнобилі:

«Я був там у 2020 році. Це була одна із найбільших лісових пожеж за всю історію України. Тривала вона приблизно місяць. Пожежа була складна через свої масштаби. Відверто кажучи, у деяких місцях гасіння ускладнював радіаційний фон».

Під час ліквідації пожежі в екскінотеатрі Котляревського у грудні минулого року Ігор Гетало був на чергуванні. Стара будівля, морозна погода, вибух газового балона – це ті труднощі, з якими довелося зіткнутися, рятуючи від полум’я історичну пам’ятку. Детально ми описали їх у тесті.

«У цей день був великий мороз, приблизно мінус 10 – мінус 15 градусів. Почало обмерзати обладнання, амуніція, дуже мерзнути кінцівки: пальці на руках, на ногах, обличчя», – каже Ігор Гетало.

Проте ця пожежа не стала найскладнішим випадком у його житті. Про нього рятувальник розповідає так:

«2017 рік. ДТП. Їхала сім’я на відпочинок, і в них влетів автомобіль, який вискочив на зустрічну смугу руху. Ми дістали тіло загиблої мами й побачили, що під нею лежить дитина: дівчинка приблизно 3-4 років. Спочатку вона була без свідомості, але коли ми почали її діставати, прийшла до тями й почала кликати маму. І це вразило тим, що дитина просто (хоче – прим. авт.) до мами, а матері вже в живих немає. Вона ось поруч з нами лежала на траві вже нежива».

Робота рятувальника – кожен день ризикувати власним життям, щоб врятувати інших.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня 2022, 09:46 | Полтава | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації