Вхід | Реєстрація

Нехворощанський посадовець намагалася привласнити кошти небіжчика

Нехворощанський посадовець намагалася привласнити кошти небіжчика

Щоправда, коли працівники сільської ради звернулися в поліцію, повернула гроші і написала заяву на звільнення.

6 квітня нехворощанські депутати збиралися на позачергове сесійне засідання. Під розгляду питань порядку денного голова громади Віктор Дубович повідомив присутнім неприємну новину, що потребувала термінового вирішення, інформує прес-служба Нехворощанської сільської ради.

Як розповів очільник ОТГ, у листопаді минулого року в Нехворощі помер місцевий житель, який не мав рідних. За чоловіком доглядали соціальні працівники. Готуючи тіло небіжчика до поховання, п’ятеро робітників Нехворощанського центру надання соціальних послуг знайшли на ліжку під матрацом пакунок з грошима. Про «знахідку» сільського голову повідомила керівниця Центру.

Зі слів Віктора Дубовича, у пакунку було 50 тисяч гривень і 9 або 10 тисяч доларів. Порадившись, посадовці вирішили скласти письмовий акт із описом знахідки. Під ним підписали всі п’ять працівників, які перебували в будинку померлого. Кошти залишили на зберіганні керівниці соціального центру, аби через рік використати на потреби громади.

Минуло кілька місяців, і директорка Центру повідомила керівництво ОТГ, що частину коштів, які знаходилися в неї на зберіганні, витратила для купівлю меблів. Натомість отримала відповідь, що вчинила незаконно і має повернути витрачену суму.

З моменту смерті нехворощанина минуло більше року. Оскільки за цей час ніхто з рідні не з’явився, вирішили придбати за згадані кошти соціальне житло для приїжджих фахівців.

Директорку Центру попрохали принести гроші в сільраду. На що вона відповіла, що ні грошей, ні акту не було.

Теж саме вона стверджувала на сесійному зібранні, вказавши, що Віктор Дубович усе вигадав, аби її зганьбити.

Тоді голова громади заявив, що не бажає працювати з такою колегою, а директорка Центру надання соцпослуг відповіла, що напише заяву на звільнення.

По завершенню сесії очільник ОТГ залучив правоохоронців. Після бесіди з поліцейськими працівники Центру, які підписувалися під актом, «згадали» про знайдені гроші. Директорка соцустанови зізналася, що намагалася привласнити знайдені долари, а письмове підтвердження порвала.

У результаті, жінка повернула гроші і написала заяву на звільнення.

100 тисяч для лікарні

Та на цьому історія не завершилася. Чутки про події в соціальній установі швидко поширилися громадою. Днями до голови сільради зателефонувала жителька ОТГ і попрохала приїхати до неї. При зустрічі пенсіонерка повідомила Віктора Дубовича, що не має родичів і хоче залишити громаді заощаджені нею 100 тисяч гривень. Кошти старенька попрохала використати на потреби амбулаторії.

На останній сесії Віктор Дубович розповів, що гроші покладуть на спеціальний рахунок, а згодом за них придбають медичне обладнання. Там же зберігатимуть гроші, які повернула директор Центру надання соцпослуг.

Сільські обранці проголосували за відкриття спец рахунку і затвердили розпорядження очільника ОТГ про звільнення директора соцустанови і виключення її з членів виконавчого комітету.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2022, 19:36 | Нові Cанжари | Фінанси
1. Zorn / 12 травня 2022, 13:47
ЦИТАТА: "...жінка повернула гроші і написала заяву на звільнення." Так вона зробила бо ситуація набула широкого розголосу. А в переважній більшості, зазвичай, такі соцпрацівники по тихенькому віджимають заощадження одиноких підопічних, а якщо піднапряжуться то ще й успадкують їхнє житло та майно.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації