Вхід | Реєстрація

Полтавський рятувальник Ігор Гетало отримав орден «За мужність»

Полтавський рятувальник Ігор Гетало отримав орден «За мужність»

Президент нагородив полтавського рятувальника Ігоря Гетала, який отримав осколкові поранення у Дніпрі

25 квітня президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 276/2022 «Про відзначення державними нагородами України». Серед списку відзнак є й ім’я полтавського рятувальника Ігоря Гетала.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, майора служби цивільного захисту Ігоря Гетала нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це пише ІВ «Полтавщина».

Ігор Гетало родом із Полтави, хоча останні півроку працює в управлінні ДСНС у Дніпрі. Ігор веде свій канал на Youtube та сторінку в Instagram, завдяки яким активно популяризує роботу українських рятувальників. Наприклад, він розповідав про деталі ліквідації пожежі у будівлі колишнього кінотеатру ім. Котляревського.

10 квітня впродовж дня російські війська неодноразово завдавали ракетних ударів по Дніпропетровській області. Кілька разів був атакований і обласний центр, зокрема, його аеропорт. Уже після обстрілів Ігор розповів, що рятувальники гасили пожежу на одному з об’єктів. Потім спрацювала повітряна тривога. Рятувальники кинули обладнання і пішли в укриття. Після відбою повернулися до роботи. Пожежа була майже ліквідована і тут знову спрацювала повітряна тривога. Буквально через хвилину вдарила ракета і не усі встигли сховатися.

Євгенія Дудка та Ігор Гетало

Ігорю посікло осколками ноги, а його дружина Євгенія Дудка була важко поранена.

Наразі Ігорю провели всі необхідні операції й витягли осколки із ноги. Рятувальник проходить реабілітацію у медичному закладі Дніпра. Євгенія Дудка перебуває в реанімації й має позитивну динаміку на одужання. Надалі планується її реабілітація за кордоном.


Автор: Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2022, 12:55 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації