Вхід | Реєстрація

Кабмін планує зменшити видатки на утримання чиновників, – Нацдержслужби

Кабмін планує зменшити видатки на утримання чиновників, – Нацдержслужби

Уряд планує скоротити видатки на утримання державного апарату.

Про це заявила голова Нацагентства з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина, повідомляє пресслужба установи.

– Завдання держави на сьогодні – скоротити видатки на утримання держапарату, але при цьому зберегти його дієвість. Очевидно, що частина завдань і функцій державних органів тимчасово стала неактуальною. Деякі потребують перегляду чи адаптації до умов війни, – зазначила Алюшина.

За її словами, у НАДС опрацювали методику, що дозволяє будь-якому органу влади здійснити функціональний аудит своєї діяльності і виокремити пріоритетні напрями.

– Наша методика дозволяє усім органам влади відмовитися від зайвих функцій та витрат. І навпаки – сконцентруватися на наданні необхідних для людей послуг. Інституції зможуть коректно визначати кількість персоналу, необхідного для виконання уточненого переліку завдань. Десь він може бути скорочений, а в інших місцях – навпаки доданий, – розповіла голова НАДС.

Алюшина зазначила, що на деякий час можуть виявитися неактуальними питання управління територіальними органами на окупованих територіях. Але водночас зростає вагомість сфери управління міграційними процесами з огляду на масові переміщення людей.

Вона додала, що апробацію розробленої методики Нацагентство розпочало з себе, після чого буде визначено курс змін у НАДС, а сама методика буде запропонована усім органам публічної служби.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2022, 11:25 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації