Вхід | Реєстрація

Додому повернулися вже 25% українців

Додому повернулися вже 25% українців

Частка українських мігрантів та внутрішньо переміщених осіб, що повернулися додому під час війни, становить 25%. Про це пише Forbes із посиланням на дані ООН, українського та закордонних урядів, а також аналітику переміщень українців від Vodafone Ukraine. Дані є оціночними та не претендують на абсолютну точність.

«Далеко від власного житла залишаються близько 9 млн. українців — понад 20% усього населення. У тому числі 5 млн. перебувають у межах держави, 4 млн. — за кордоном, найбільше — у Польщі», — йдеться в матеріалі.

Із 2,9 мільйона біженців, які перетнули українсько-польський кордон із початку війни, понад 1 млн. в’їжджали до Польщі, щоб потім потрапити до інших країн, понад 700 тисяч повернулися до України.

У Росії перебувають майже 400 тисяч біженців, у тому числі примусово переміщених осіб. Далі за кількістю біженців у списку Чехія, Німеччина та Угорщина.

Щодо внутрішніх переселенців: частина з них, поживши на початку війни в іншому регіоні України, вже повернулися додому. Лише з-за кордону повернулося понад 1 мільйон осіб, кількість внутрішньо переміщених осіб може бути не меншою.

Отримані Forbes цифри відрізняються від даних ООН, згідно з якими виїхали з України понад 5,2 мільйона осіб, ще 7,1 мільйона — стали внутрішньо переміщеними особами. ООН фіксує лише першу країну прибуття. Через відсутність авіаційного сполучення статистика є лише по суміжних країнах, які часто використовуються як транзитні.

Статистика від Мінсоцполітики України також відрізняється — цифри удвічі нижчі: з початку повномасштабного наступу Росії кількість зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб зросла до 3,4 мільйона осіб. За два місяці додалося 2 мільйони осіб.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2022, 15:17 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації